Afbeelding

OBS Kompas ontvangt als eerste school vignet Gezonde School

Gezondheid 2.796 keer gelezen

VEGHEL | OBS Kompas uit Veghel heeft deze week het vignet Gezonde School onthuld. Dit Vignet heeft de school gekregen, omdat er dagelijks aandacht wordt besteed aan de gezondheid en het eten van gezond voedsel.

De school maakt sinds 2016 gebruik van het EU-schoolfruit programma. Naast het eten van gezond voedsel vindt OBS Kompas het drinken van water belangrijk. Daarnaast is er een duidelijk beleid geschreven over het hele voedingsbeleid op de Veghelse school waarmee wordt voldaan aan de eisen voor dit vignet.

'The Leader in Me'
OBS Kompas heeft als eerste basisschool in Meierijstad dit vignet mogen ontvangen. Wethouder Eus Witlox kwam namens de gemeente Meierijstad op OBS Kompas om dit geweldige resultaat te vieren. Wethouder Witlox kreeg eerst van Lara (een leerling uit groep 5) een rondleiding door de school. Lara vertelde hem dat de school werkt met de zeven gewoonten van Coveys 'The Leader in Me'. De zevende gewoonte staat voor de balans van je lichaam en gezondheid. Vervolgens waren alle leerlingen van OBS Kompas aanwezig toen het vignet door wethouder Witlox aan de muur van de school werd bevestigd. Om dit bijzondere nieuws te vieren kregen de leerlingen namens Monique Bosveld van GGD jeugdgezondheidszorg een voetbal met het logo van de gezonde school. Als laatste bedankte Lara wethouder Eus Witlox voor zijn komst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant