Afbeelding

Zoekermarkt

Column 3.230 keer gelezen

Het zal de afgelopen dagen duidelijk geworden zijn dat Veghel in Nederland nu definitief voedingsstad nummer 1 is. In dat kader verraste het nieuws dat Jumbo in samenwerking met Coop 132 Emté-supermarkten overneemt mij totaal niet. Sligro kon een goede deal maken (toch weer dik 400 miljoen euro in de pocket) én wordt leverancier van de La Place-keten die Jumbo in 2016 van V&D overnam. Zo doen wij dat in Veghel! Boter bij de vis. Hoe hoger de gunfactor, hoe beter de samenwerking!

Met onder andere bedrijven als Jumbo, Sligro, Hutten, Maison van den Boer, Agrifirm, Mars, Royal Canin en Friesland Campina staat Veghel uiterst stevig op de kaart. Daar profiteert in een hardwerkende en met elkaar rekening houdende gemeenschap iedereen van. Niet alleen toeleveringsbedrijven, maar burgers net zo goed.
Denk bijvoorbeeld aan sponsoring op allerlei terreinen. Van sport tot cultuur tot extra voorzieningen. Belangrijk is nu de balans in geheel Meierijstad goed in de gaten te houden en niet alleen de economische situatie!
Hier is een belangrijke rol weggelegd voor de gemeente: Wonen, werken en recreatie zó met elkaar verbinden dat Meierijstad om talloze redenen voor íedereen aantrekkelijk is om er te verblijven. Ook voor minder bedeelden!
Natuurlijk heb je muggezifters en azijnpissers die per definitie overal tegen zijn en alles afkeuren. Zo zijn er Veghelaren die zich druk maken over het feit dat er met vier mogelijke Jumbo's in Veghel niets meer te kiezen valt! Hoezo? Albert Heijn, Aldi en Lidl zijn er ook nog! Wie reclamefolders enigszins bestudeert kan zich daar nog steeds voordeel mee doen. 'Nee-nee-stickers' van de brievenbussen halen misschien? Bij ons thuis wordt driftig gekeken naar het voordeligste food-spul, en dat loont! Bovendien kun je voor grootverbruik altijd nog naar de Sligro.

Ben er niet bang voor dat na de Jumbovestigingen op de Bunders, Boekt en Noordkade nu ook de Emté aan de Leo van der Weijdenstraat gedomineerd gaat worden door het Jumbogeel. Ik verwacht een Coop op die plek. Zo niet, dan schuift Jumbo wellicht óf de Boekt óf Bunders richting Coop. Zou ik niet doen. Al was het maar uit goodwill richting ál die mensen die Jumbo hielpen groeien.

Wat ook niet onderschat moet worden: Iedere formule kent zijn eigen indeling en van regelmatig wisselen van eigenaar worden veel vaste klanten knettergek. Alles komt weer op een andere plaats te staan en de supermarkt wordt, zij het tijdelijk, een ware zoekermarkt…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant