Twintig jaar na de laatste aflevering van In de Vlaamsche Pot is er een theaterversie van de hitserie.
Twintig jaar na de laatste aflevering van In de Vlaamsche Pot is er een theaterversie van de hitserie.
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Hilarische tv-serie In de Vlaamsche Pot op toneel

Kunst en cultuur 952 keer gelezen

VEGHEL | Het komische toneelstuk In de Vlaamsche Pot staat op donderdag 22 maart in Theater De Blauwe Kei op de Noordkade. Haye van der Heijden, de schrijver van de gelijknamige tv-serie, is opnieuw in de pen geklommen voor een theaterversie. Het is de kans om opnieuw kennis te maken met de gebeurtenissen in het restaurant van de hysterische eigenaar Karel en zijn partner en chef-kok Luciën. In de Vlaamsche Pot is om 20.15 uur te zien in de nieuwe grote theaterzaal. Kaarten kosten 25 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Twintig jaar na de laatste aflevering van In de Vlaamsche Pot is er een theaterversie van de hilarische hitserie. Haye van der Heijden, schrijver van de tv-serie, schreef ook de theaterversie. "Met In de Vlaamsche Pot hebben we een waardige opvolger gevonden voor Boeing Boeing, de klucht waar we vorig seizoen mee in de theaters stonden, ook in Veghel", aldus de trotse producent Arijan van Bavel. "We gaan hiermee ook een nieuwe uitdaging aan, want eerdere jaren hebben we alleen bestaande Britse kluchten naar het toneel gebracht. Met In de Vlaamsche Pot laten we voor het eerst een eigen klucht schrijven. En met Haye als schrijver, die In de Vlaamsche Pot praktisch ademt, kan dat toch niet misgaan."

Veronica zond de tv-serie in de jaren negentig uit met acteurs Edwin de Vries, Serge-Henri Valcke, Frans van Deursen en Susan Visser. Van Deursen en Visser werden landelijk bekend door de komische serie. De humoristische gebeurtenissen in het restaurant waren immens populair. Dat is nu dus vertaald naar een klucht in het theater. In de theaterversie spelen Bas Muijs en cabaretier Onno Innemee het homokoppel. Arijan van Bavel, vooral bekend als het tv-typetje Adje, speelt de rol van Frits. Bettina Holwerda neemt de rol van Dirkje voor haar rekening. 'Als het op nostalgie aankomt, is In de Vlaamsche pot zeker geslaagd' en 'een goed gevoel voor komische timing bij alle acteurs', schrijft de Theaterkrant.
Voorafgaand aan de voorstelling kunnen alle bezoekers gratis een inleiding bijwonen. Deze start om 19.15 uur.

Veghelse Toneel Publieksprijs
In de Vlaamsche Pot is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant