Reuma-beweeggroep: nog enkele nieuwe leden gezocht

Gezondheid 555 keer gelezen

VEGHEL | Reuma-beweeggroep 'De Meierij' maakt een mooie groei door. "Sinds het begin van dit seizoen zijn we, op veler verzoek, ook met een avondgroep gestart. Onze vereniging was voorheen bedoeld voor mensen met fibromyalgie, maar inmiddels is iedereen met een vorm van reuma, die ondanks de beperkingen toch graag wil blijven bewegen, welkom", aldus de beweeggroep.

De bewegingslessen vinden plaats door middel van 'watertherapie': een scala van bewegingen, in groepsverband, in verwarmd water (32°C), staand en lopende in water tot schouderhoogte, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er wordt gewerkt aan spierversterking, conditie, balans en ontspanning. Daarnaast is er natuurlijk het lotgenotencontact.
Het bewegen vindt momenteel drie keer per week plaats in Zwembad De Molen Hey in Schijndel. De meeste leden nemen één keer per week deel. Enkele leden oefenen zelfs twéé keer per week, omdat andere vormen van beweging minder passen bij hun specifieke beperkingen.
De dinsdagmiddaggroep is momenteel vol. In de dinsdagávondgroep en de vrijdagmiddaggroep zijn wel nog enkele plaatsen vrij. Op afspraak is het mogelijk om één gratis proefles te volgen. Dinsdagavond: 18.00 tot 19.00 uur of vrijdag: 12.00 tot 13.00 uur.
Voor meer informatie: www.reumabeweeggroepdemeierij.nl. Aanmelden via Chantal Huijberts: 0623633278 of
info@reumabeweeggroepdemeierij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant