Afbeelding

Crowdfund een AED in jouw buurt

Gezondheid 614 keer gelezen

VEGHEL | AED's zijn niet in alle woonbuurten aanwezig of 24/7 bereikbaar. "Dat moet anders en daar kan jij bij helpen", laat Veghel HartSave weten. Zij brengen daarom een landelijke BuurtAED-actie onder de aandacht.

BuurtAED.nl is een crowdfunding platform waar je, samen met je buurt geld kan inzamelen om een AED aan te schaffen. Met dit initiatief willen Philips en de Hartstichting meer bewustwording en meer 6-minutenzones creëren in Nederland. In een 6-minutenzone bieden burgerhulpverleners, die opgeroepen worden via een oproepsysteem, snel de eerste hulp bij een hartstilstand.

Door het aanmaken van een actiepagina (www.buurtaed.nl) kun je heel gemakkelijk geld inzamelen via het platform. Je kunt de actiepagina delen en zo je buren motiveren om ook mee te doen. Je hoeft dus niet langs de deuren, maar iedereen kan via dit platform geld overmaken. Je ziet wie er doneert en je houdt makkelijk overzicht over de voortgang. Als je buurt onvoldoende geld bij elkaar haalt, wordt het volledige bedrag teruggestort. Zelf geen actie starten, maar wel een actie steunen? Zoek dan via www.buurtaed.nl naar bestaande acties in de buurt.

Wil je meer weten of heb je nog vragen neem contact op via: 0631948129 of mail naar: info@veghelhartsave.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant