De intocht in Veghel.
De intocht in Veghel.

VVD wil landelijke sinterklaasintocht naar Meierijstad halen

Opmerkelijk 2.627 keer gelezen

VEGHEL | VVD Meierijstad wil dat gemeente Meierijstad zich inspant om de landelijke sinterklaasintocht dit jaar naar de gemeente te halen. "De sinterklaasintocht is een fantastische traditie en het is geweldig als kinderen in Meierijstad dit unieke evenement van dichtbij mee kunnen maken.

Daags na de gemeenteraadsverkiezingen werd het nieuws naar buiten gebracht dat nog geen enkele gemeente zichzelf kandidaat heeft gesteld voor de intocht. "De NTR zendt al 66 jaar de landelijke intocht uit op televisie, maar die traditie staat nu onder druk. Ongetwijfeld vanwege de verharde discussie en de vele demonstraties die de laatste jaren een schaduw over het kinderfeest hebben geworpen", laat de VVD weten.

'Geweldige Sinterklaasintochten' 
VVD Meierijstad wil dat de gemeente zich sterk maakt om de landelijke intocht in Meierijstad te organiseren. "We hebben in onze gemeenten al jaren ervaring met geweldige Sinterklaasintochten. Met name in Veghel onthalen ze Sinterklaas al jaren op grootse wijze. Kinderen in het hele land kunnen dan genieten van Sinterklaas in Meierijstad. En kinderen in Meierijstad maken een uniek evenement van dichtbij mee. Iets wat ze hun leven niet vergeten", aldus VVD raadslid Nick de Laat.

Zwarte Piet
De VVD roept de gemeente op om initiatief te tonen en de samenwerking op te zoeken met de actieve Sinterklaasverenigingen in de gemeente. De Laat: "Het is een kans om Meierijstad op de kaart te zetten. Laten we de traditie op een positieve manier benaderen en in Meierijstad een voorbeeld geven van hoe het kan: een feestelijk evenement voor kinderen, met Sinterklaas, de pakjesboot en natuurlijk zwarte Piet."

'Aanraakbaar'
De Veghelse Sinterklaas liet in december weten niets te voelen voor een nationale intocht. "De intocht in Veghel is echt een begrip in de regio. Er is een groot verschil met de officiële intocht: Intimiteit. De officiële intocht naar Veghel halen zou voor de gemeente Meierijstad mooie reclame zijn, maar ik ga er niet voor lobbyen. De intimiteit in Veghel is juist fantastisch. Vanuit kinderoogpunt is het perfect zo", denkt hij. Het Veghelse Sint Nicolaas-comité plaatst tijdens de intocht geen dranghekken langs de route. Alleen bij de haven in verband met veiligheid. "Het is lekker ongedwongen. Ik ben in Veghel nog aanraakbaar en het sinterklaasfeest is echt nog een sinterklaasfeest."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant