Voetbal met Pasen is verspreid over het weekend
Voetbal met Pasen is verspreid over het weekend Foto: Peter Kuijpers
+update

3D: Paasweekend wordt beheerst en gedeeld door voetbal

Voetbal 3.349 keer gelezen

Veel voetbal met Pasen dat mooi is verdeeld over drie dagen. Sommigen al op donderdag met als reden: Paaspop in Schijndel. Trainers zijn terecht bevreesd om hun headbangende spelers niet fit aan de aftrap te krijgen. De knipperende affiches hangen deze week in Laarbeek met Sparta'25 – Volkel en in Handel met VV Handel – DAW. Veel voetbal, maar ook voldoende ruimte voor het verstoppen of zoeken van de paaseitjes.

Door: Peter Kuijpers

Na het 'bloedbad' van vorige week wat een kleine ontwrichting te weeg bracht in 3D kijken we weer reikhalzend uit naar de resultaten van komende week. Olympia'18 pakte een punt bij DAW, maar vergat tevens te winnen. Die mogelijkheden waren er zeker. Olympia'18 trainer Wil Beijer: "tja we zijn inderdaad vergeten te winnen. Positieve van de wedstrijd is dat we gedomineerd hebben de gehele wedstrijd tegen een kampioenskandidaat! Nooit gedacht is weer de volgende wedstrijd waar we de borst nat kunnen maken. Geen schorsingen of blessures opgelopen . En we spelen weer eens thuis." Om 14.30 uur wordt er op tweede paasdag afgetrapt op Sportpark Pelzer.

Sparta'25 – Volkel
Een duel tussen twee teams die het afgelopen weekend een enorme zeperd te verwerken kregen. Sparta'25 ging onderuit bij competitie laatste Hapse Boys en Volkel verslikte zich voor de tweede maal in Nijnsel. Zondag zien de twee teams elkaar op 't Heereind in Beek en Donk waar scheidsrechter Janssens om 14.30 uur fluit voor aanvang van deze topper.



Volkel verloor afgelopen zondag van Nijnsel (Foto Agnieszka Kuijpers)

Nijnsel/TVE – Boekel Sport
Nijnsel pakte zondag, nadat het vijf maanden droog stond, weer eens een overwinning en wat voor een! Winnen bij de koploper geeft een extra punt voor het moraal. Dat deed Nijnsel dat zondag Boekel Sport ontvangt. Datzelfde Boekel Sport won zondag niet zonder kruim nipt van het bezoekende Stormvogels'28. Was de winst van Nijnsel zondag dé ommekeer in het negatieve stigma wat zich van de club de laatste maanden meester maakte? Het antwoord kan zaterdag komen als er om 19.00 uur op Den Eimert wordt afgetrapt.

Vianen Vooruit – Vitesse'08
De ploeg uit Vianen kreeg bij voormalig trainer Dennis Kroes de volle laag. Met een 3-0 nederlaag vertrok de ploeg uit Vianen weer huiswaarts.  Zondag komt Vitesse'08 naar de Koekbakse straat. Een degradatiekandidaat die de hakken diep in de Vianense klei zal drukken. Aan trainer Niels Voet c.s. om daar het juiste recept voor te vinden. Om 14.30 uur wordt er op eerste paasdag afgetrapt in Vianen.

Excellent – Hapse Boys
Twee teams die zondag een heerlijke overwinning boekten. Excellent remde de ontstane euforie bij Nooit Gedacht een beetje, waar Hapse Boys wellicht een aanzet gaf aan de woorden die hun trainer Johan Vullings vorige week sprak: 'Nog 14 wedstrijden en als we die allemaal winnen degraderen we niet." Mooi duel in Oploo op tweede paasdag waar scheidsrechter Teunisz om 14.30 uur het sein tot voetballen zal geven. Trainer John Janssen van Excellent: "Wij hebben afgelopen zondag een belangrijke overwinning geboekt, mede ook gezien de andere uitslagen. Komende maandag tegen Hapse Boys is een hele belangrijke wedstrijd voor ons omdat we bij winst Hapse Boys op 10 punten zetten en ondanks dat ze dan twee wedstrijden minder hebben is dat een behoorlijk gat.Het zal niet gemakkelijk worden want Hapse Boys heeft een goede ploeg waar veel voetbal in zit." 



Roy de Haan trainer van Stormvogels'28

Stormvogels'28  - Berghem Sport
Het team van Stormvogels'28 trainer Roy de Haan leed een knullige nederlaag op De Donk bij Boekel Sport. Vijf minuten voor het speeleinde verpestte Tim Schuijers van Boekel Sport de middag door de winnende te maken. Paaszaterdag komt Berghem Sport dat wel won afgelopen zondag. De Haan liet zich niet mis te verstaande woorden uit over zijn spelers. De Arnhemmer eist meer besef van zijn team dat de tijd dringt voor Stormvogels. Zaterdag om 18.00 uur kan zijn team antwoorden als er op 't Eindpunt wordt afgetrapt. De Haan: "De frustratie was groot zondag omdat we helemaal niet ver van een goed resultaat zitten.Je moet in een dergelijke wedstrijd alleen niet wachten op iets meer geluk maar het vooral zelf afdwingen en naar je toe trekken. Koppies leegmaken en richting op Berghem. We spelen tegen een van de best voetballende ploegen van de competitie, het zal dan ook een zware opgave worden de drie punten in Siebengewald te houden. Daarnaast missen we buiten de geblesseerden Nils Goertz vanwege een schorsing. Daar tegenover is de kans groot dat Thomas Creemers na vijf maanden zijn opwachting in de basis kan gaan maken en hopen we Gijs Creemers, Gino Bottenberg en Nick Wijnhoven weer volledig fit te krijgen voor zondag."

Handel – DAW
Trainer Tom Jacobs haalde zondag, na een paar mindere weken, weer een driepunter binnen. Winst was er bij laagvlieger Vitesse'08. Jacobs: "Maandag tweede paasdag thuis tegen DAW. Een degelijke ploeg met weinig zwakke plekken en veel fysieke kracht. Het zal voor ons een uitdaging worden om een goed resultaat te halen. Echter zal DAW zo ook tegen ons aan kijken. We staan er namelijk niet voor niks zo dichtbij. We hebben een fitte groep en een paar man in bloedvorm. Leuk is ook om te zien hoe Siem Minten (o19) bij zijn debuut tegen vitesse'08 meteen laat zien hoe goed hij kan voetballen. DAW is gewaarschuwd" ,dappere retoriek van de Handel trainer.

3C Zuid-1 Avanti'31 – Taxandria
Het team van trainer Henry van Wanrooy leed zondag een kleine nederlaag in Sint Michielgestel tegen de club met (nog) dezelfde naam. Taxandria is geen hoogvlieger met een tiende plek momenteel. Om die reden is de Avanti'31, de volger van koploper Real lunet, de uitgesproken favoriet op tweede paasdag in Schijndel.

3C Zuid-1 ODC – Schijndel
Paaspop beheerst het weekend van veel voetballers en niet alleen van die uit Schijndel. Om die reden al spelen ODC en Schijndel hun competitieduel op donderdagavond. Schijndel won zondag thuis weer eens en bleven de punten op het Zuideinderpark. Donderdag wordt een zware voor Schijndel tegen ODC. Bij de voorheen thuis-sterke Boxtelaren zijn in dat patroon toch wat haarscheurtjes gekomen. Thuiswedstrijden tegen Avanti'31, Haarsteeg en Zwaluw VFC werden verloren. Om die reden kon Schijndel wel eens gaan verrassen op Sportpark Molenbroek komende donderdag waar om 19.30 uur wordt afgetrapt.

Programma derde klasse D:
Nijnsel/TVE-Boekel Sport Zaterdag19.00 uur
Stormvogels'28-Berghem Sport Zaterdag  18.00 uur
Sparta'25-Volkel Zondag 14.30 uur
Vianen Vooruit-Vitesse'08 Zondag 14.30 uur
Olympia'18-Nooit Gedacht Maandag 14.30 uur
Excellent-Hapse Boys Maandag 14.30 uur
Handel-DAW Maandag 14.30 uur

Stand derde klasse D
1.Volkel 16-29
2.DAW 16-29
3.Olympia'18 17-29
4.Sparta'25 15-27
5.Handel 14-24
6.Vianen Vooruit 15-21
7.Berghem Sport 16-19
8.Excellent 15-18
9.Nijnsel/TVE 16-18
10.Nooit Gedacht 13-16
11.Boekel Sport 13-15
12.Stormvogels'28 14-13
13.Vitesse'08 15-12
14.Hapse Boys 13-11

Programma derde klasse C Zuid-1
ODC-Schijndel/De Wit Donderdag 19.30 uur
BMC-Vlijmense Boys Zaterdag 19.00 uur
Haarsteeg-FC Engelen Zondag 14.30 uur
Real Lunet-Wilhelmina Zondag 14.30 uur
Nieuwkuijk-Sint Michielsgestel Zondag 14.30 uur
RKDVC-Zwaluw VFC Zondag 14.30 uur
Avanti'31-Taxandria Maandag 14.30 uur

Stand derde klasse C Zuid-1
1.Real Lunet 17-40
2.Avanti'31 17-36
3.BMC 17-35
4.Zwaluw VFC 18-34
5.ODC 17-29
6.RKDVC 18-28
7.Sint Michielsgestel 18-25
8.FC Engelen 16-21
9.Vlijmense Boys 17-20
10.Taxandria 15-18
11.Haarsteeg 15-15
12.Nieuwkuijk 13-12
13.Schijndel/De Wit 16-9
14.Wilhelmina 16-5

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant