De woningen moeten komen op de plek waar ooit Het Anker stond (Foto: Peter Kuijpers).
De woningen moeten komen op de plek waar ooit Het Anker stond (Foto: Peter Kuijpers).

College wil sociale huurwoningen bouwen in de Evertsenstraat

Wonen 1.642 keer gelezen

VEGHEL | Als het aan het college van Meierijstad ligt, kunnen er zes sociale huurwoningen gebouwd worden aan de Evertsenstraat in Veghel. Daarom ligt er binnenkort een voorstel in de gemeenteraad om in te stemmen met de herziening van het bestemmingsplan 'Veghel-Zuid'.

Het bestemmingsplan 'Veghel-Zuid, herziening Evertsenstraat' maakt onderdeel uit van de 'Versnellingskamer sociale woningbouw'. Om te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar sociale huurwoningen in de voormalige gemeente Veghel hebben gemeente en Area in 2016 gezocht naar locaties waar versneld gebouwd kan worden. Daarbij kwamen vijf ontwikkellocaties in de kern Veghel in beeld en twee gemeentelijke vastgoedobjecten die herontwikkeld kunnen worden. Samen wordt dit aangeduid als de 'Versnellingskamer sociale woningbouw'.
Het bestemmingsplan Veghel-Zuid, herziening Evertsenstraat voorziet in de realisatie van zes sociale huurwoningen op één van de strategische ontwikkellocaties te weten de Evertsenstraat. 

Sociale huurwoningen
De woningen moeten komen op de plek waar voorheen basisschool Het Anker stond. Op de locatie rust nu nog een maatschappelijke bestemming. Wethouder Eric van den Bogaard: "Dit is een mooi voorbeeld van een inbreidingsplan in de kern Veghel. Door de nieuwbouw verder van de Aa af te bouwen en een kleinere footprint te realiseren, creëren we een gebied met een mooie ruimtelijke kwaliteit." Collega-wethouder Eus Witlox vult aan: "Dit helpt ook bij het invullen van een stukje van de vraag naar sociale woningen; hoe klein ook."
De gemeenteraad neemt op 26 april een besluit over het voorstel van het college.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant