Het Anker aan de Evertsenstraat is inmiddels gesloopt (Foto: Peter Kuijpers).
Het Anker aan de Evertsenstraat is inmiddels gesloopt (Foto: Peter Kuijpers).

Aanjaagteam sociale huurwoningen biedt shortlist aan

Wonen 1.911 keer gelezen

VEGHEL | Het zogenaamde Aanjaagteam, een samenwerking tussen de gemeente Meierijstad en de in deze gemeente werkzame woningbouwcorporaties: Area, BrabantWonen en Woonmeij, hebben een shortlist sociale huurwoningen gepresenteerd.

De shortlist is tot stand gekomen in nauw overleg tussen deze partijen. Aan het college van B&W is gevraagd om deze shortlist vast te stellen. Dit besluit heeft tot doel de locaties die op de lijst zijn opgenomen tot nader order te reserveren voor sociale huurwoningen. De lijst is nog niet openbaar, omdat niet alle locaties eigendom zijn van de gemeente of de corporaties.

Cheque
Op de shortlist staan ruim 60 locaties die in aanmerking komen voor sociale huurwoningen, inclusief locaties waar nu al wordt gebouwd, overeenkomsten voor zijn getekend of waarvan de planvoorbereiding voorheen stroef verliep. De locaties van de shortlist geven voldoende mogelijkheden om te kunnen voorzien aan de behoefte aan sociale huurwoningen voor de komende jaren. Ook voor de eerder door de corporaties aan het gemeentebestuur aangeboden 'cheque' met het aanbod om 100 (tijdelijke) woningen versneld te realiseren, is ruimte beschikbaar. Mochten locaties afvallen, zijn er voldoende locaties beschikbaar om dit op te vangen.

Haalbaarheid
Het is de verwachting dat de woningen in het gebied Sluitappel Noord (17 woningen) in Sint-Oedenrode, De Misse (6 woningen in de vorm van vervangende nieuwbouw) in Olland, Huisakkerweg (12 woningen) in Nijnsel, Groen van Prinstererlaan (12 woningen) in Veghel, Jan van Galenstraat (28 woningen) in Veghel en Evertsenstraat (6 woningen) in Veghel in 2019 kunnen worden geleverd. Daarmee zijn er op korte termijn 81 sociale huurwoningen beschikbaar.
Voor de overige projecten is de volgende stap om een locatieplan op te stellen en de definitieve haalbaarheid te bepalen. Als dat rond is, worden de projecten bekend gemaakt. Het college van B&W informeert de raad hierna met een raadsinformatiebrief met daarin opgenomen de status van de verschillende projecten.

Snelheid
De bestuurders van Area, Brabant Wonen en Woonmeij tonen zich verheugd met deze shortlist en hopen dat na een positieve uitspraak van het college van B&W de snelheid in realisatie van de voorliggende plannen wordt gestimuleerd.
Wethouder van de gemeente Meierijstad Eus Witlox: "De corporaties zijn voor ons belangrijke partners. Samen met hen staan we voor de uitdaging om die woningbouw te realiseren, waar vanuit de kernen Meierijstad behoefte aan is, gekoppeld aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant