Afbeelding

'Tis Zund is eigen versgebakken brood maar dan van gisteren'

Opmerkelijk 4.439 keer gelezen

VEGHEL | Brood staat in de top drie van het meest weggegooide eten. Elke dag worden er in Nederland 435.000 broden weggegooid. Niet meer van deze tijd vindt bakker Jan van Leur. Daarom start hij in de winkel op de Boekt in Veghel een nieuw project genaamd 'Tis Zund'.

"Tis Zund is ons eigen versgebakken brood maar dan van gisteren. Het is iedere dag verkrijgbaar in de winkel op de Boekt in Veghel. Het hele assortiment van 'Tis Zund' is 1 euro per brood", legt Jan uit. De eigenaar van Bakkerij van Leur wil het verspillen van voedsel hiermee tegenaan. "Ons brood is na een dag nog van prima kwaliteit. Nu gaat het naar de koeien. Dat is eigenlijk doodzonde en niet meer van deze tijd."

Jan wil met deze actie mensen gelukkig maken en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan. "Het brood van gisteren kan niet worden besteld of gereserveerd. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt." Het brood komt in een speciaal rek te liggen in de winkel op de Boekt.

Andere winkels
Voorlopig wordt de actie alleen daar uitgerold. Jan: "Wie weet besluiten we over een tijdje om het ook in andere winkels te introduceren. Eerst eens kijken of het aanslaat. Ook op maandag is er brood van gister verkrijgbaar. Onze zaak op de Noordkade is op zondag open dus daar halen we brood vandaan voor de maandagochtend", besluit de Veghelse bakker.

'Tis Zund' start donderdag 19 april. Op zondag is de bakker op de Boekt gesloten. Alle andere dagen is er brood van gisteren verkrijgbaar.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant