'Het is een omgeving met mensen die vinden dat ze er mogen zijn.'
'Het is een omgeving met mensen die vinden dat ze er mogen zijn.'

Wijn gaat over vriendschap, waarheid én wijn

Kunst en cultuur 703 keer gelezen

VEGHEL | De voorstelling Wijn staat op zaterdag 28 april in Theater De Blauwe Kei op de Noordkade. Deze thrillerkomedie, met onder andere Carine Crutzen en Renée Fokker in de hoofdrollen, is op zaterdag 28 april om 20.15 uur te zien in de grote theaterzaal van De Blauwe Kei. Kaarten kosten 25 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Als het jaarlijkse wijnavondje van oude vrienden door onverwacht bezoek wordt verstoord, neemt de avond een dramatische wending. De wijnen blijven vloeien, de gesprekken worden intenser en de uitdrukking in vino veritas (in wijn zit de waarheid) krijgt een geheel nieuwe lading. Volgens Renée Fokker, een van de twee vrouwelijke hoofdrolspelers, is Wijn een rariteitenkabinet van mensen die allemaal niet zeggen wat er echt aan de hand is. Iedereen speelt mooi weer, maar ondertussen. Het is grappig en pijnlijk tegelijk.

Hypocriet
Het toneelstuk speelt zich af in een zeer welgesteld milieu. Volgens Renée een milieu van keeping up appearances. Haar personage zegt alles met een vriendelijke lach, ook de meest vreselijke dingen. "Dat is echt heel leuk om te doen". Carine Crutzen, haar tegenspeelster, kent het rijke milieu vanuit de rol die zij speelde in de tv-serie Oud Geld. "Het is een omgeving met mensen die vinden dat ze er mogen zijn, die vinden dat ze het recht hebben om het woord te voeren. Tegelijkertijd zijn het mensen die iets op te houden hebben, die op een bepaalde manier hypocriet zijn in hun gedrag en dat vaak zelf niet door hebben. Dat is interessant om te spelen." Die schone schijn verandert door de grote hoeveelheden wijn in het soort openhartigheid waarvan iedereen ongemakkelijk wordt. Het NRC noemt de thrillerkomedie Wijn dan ook de 'Who's Afraid of Virginia Woolf? van onze tijd'.

Voorafgaand aan de voorstelling kunnen alle bezoekers gratis een inleiding bijwonen. Deze start om 19.15 uur. Daarnaast organiseert Wine2Proof samen met De Blauwe Kei een wijnproeverij in de foyer van het theater rondom de voorstelling.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Wijn is genomineerd. Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant