Berdine Nooijen in de tuin die momenteel wordt ingericht als belevingstuin.
Berdine Nooijen in de tuin die momenteel wordt ingericht als belevingstuin.

Berdine: 'Het voelt als de kroon op mijn werk'

Gezondheid 2.963 keer gelezen

VEGHEL | Activiteitenbegeleider en vrijwilligerscoördinator van woon-/zorgcentrum AAtrium, Berdine Nooijen, is één van de tien genomineerden voor de Zorgmedewerker van het Jaar verkiezing 2018. "Het was echt een verrassing dat mijn collega's mij hadden genomineerd", vertelt Berdine (52).

Berdine werd geselecteerd uit driehonderd aanmeldingen. "Mijn collega's vroegen mij of ik even tijd had, ze wilden mij over iets spreken. Toen ik de kamer binnenkwam begonnen ze allemaal te klappen en vertelden ze dat ze mij hadden genomineerd voor de Zorgmedewerker van het Jaar verkiezing 2018." Een hele verrassing voor de Veghelse. "Mijn eerste reactie was: 'waarom ik?' Het is een hele eer en voelt als de kroon op mijn werk. Ik vind het ook ontzettend lief dat mijn collega's dit hebben geregeld voor mij."

Waardering
Niet alleen Berdine en haar collega's zijn blij met haar nominatie, ook het thuisfront is erg enthousiast. "Je hebt het verdiend mama, zei mijn dochter toen ik het vertelde. Na de bekendmaking bij AAtrium verschenen er ook meteen foto's op Facebook, daar kreeg ik leuke reacties op."

Geen dag hetzelfde
Berdine werkt al 33 jaar bij AAtrium en voorganger Huize Sint Jozef. Ze is genomineerd omdat ze altijd klaar staat voor haar collega's en de bewoners. "Ik verzorg de activiteiten en doe de vrijwilligerscoördinatie. Geen een dag is hetzelfde. Zo ga ik op de ene dag sporten in het park met de bewoners tijdens een bootcamp en zit ik een dag later in vergaderingen. Juist de variatie vindt Berdine erg leuk aan haar werk. Ze vervolgt: "Het is iedere dag weer een uitdaging om het de bewoners naar de zin te maken."

Tuin
Naast haar werkzaamheden is ze ook in haar vrije tijd te vinden bij het AAtrium. "Ik heb mij de afgelopen tijd erg ingezet voor de tuin. De tuin wordt nu ingericht als belevingstuin wat mede mogelijk wordt gemaakt door Stichting Vrienden van AAtrium. Ook ben ik trots op de bewonersvakantieweek. We krijgen het nog steeds voor elkaar dat vrijwilligers en werknemers één keer per jaar op vakantie kunnen met vijftien tot twintig bewoners."

De Zorgmedewerker van het Jaar 2018 worden zou de ultieme kroon op haar werk zijn. "Al vind ik het eigenlijk al een prijs dat mijn collega's mij hebben genomineerd", besluit ze. Tot 15 mei kan er gestemd worden op: www.voedingindezorg.nl/medewerkers/berdine-nooijen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant