Wordt het project de Bunderse Hoek alsnog gered van de ondergang?
Wordt het project de Bunderse Hoek alsnog gered van de ondergang?

Wordt bouwproject Bunderse Hoek alsnog gered van de ondergang?

Wonen 3.478 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad gaat onderzoek doen naar de juridische haalbaarheid van een derde planprocedure rondom het project Bunderse Hoek in Veghel. De Raad van State heeft eerdere plannen tot twee keer toe vernietigd. De nieuwe plannen worden medio 2018 gerapporteerd aan de gemeenteraad. Daarna wordt besloten of er een derde poging wordt gewaagd om het project te redden van de ondergang. 

Het  college van B en W gaat op zoek naar het antwoord op twee vragen: voldoet het plan aan de woningbehoefte en kan er voldoende worden gemotiveerd dat de 97 woningen niet kunnen worden gebouwd op potentiële en geschikte inbreidingslocaties?
Het onderzoek naar de antwoorden op deze twee vragen loopt nog. "Wij streven ernaar dat het resultaat van dat onderzoek uiterlijk in juni gereed is, zo veel mogelijk parallel aan het maken van de regionale woningbouwafspraken. Wij informeren vervolgens de raad naar verwachting medio 2018 na afronding van het onderzoek inzake de haalbaarheid van een derde poging", schrijft het college in een raadsinformatiebrief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant