Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Gerard met 'buurtbuspensioen': 'Hij droeg zijn plezier over aan de reizigers'
Gerard met 'buurtbuspensioen': 'Hij droeg zijn plezier over aan de reizigers'

Gerard Pepers met 'buurtbuspensioen'

  •   keer gelezen

KELDONK | Buurtbusvereniging Keldonk heeft negentien buurtbusvrijwilligers en zij zorgen ervoor dat de kernen Boerdonk, Keldonk, Erp en Veghel met een 1-uur dienst voorzien zijn van goed openbaar vervoer. Gerard Pepers uit Zijtaart is één van deze vrijwilligers. Hij neemt na bijna 20 jaar afscheid.

Mede dankzij de vrijwilligers kan de buurtbusvereniging bestaan. Nauwelijks komt het voor dat een lid eerder afscheid neemt van de buurtbusvereniging dan dat dat volgens de statuten moet en dat is bij het bereiken van de 79-jarige leeftijd.
Zo was dit ook de situatie bij Gerard. Gerard is bijna 20 jaar lid geweest en was al die tijd actief als chauffeur. Gerard is in Zijtaart en omgeving op meer fronten sociaal actief, maar op donderdag kon men hem niet 'boeken' want dan was hij steevast op dienst met 'zijn' buurtbus. "Het was heel plezierig samenwerken met Gerard en zijn plezier in het buurtbuswerk droeg hij over aan de reizigers die graag met 'Grardje' hadden te doen", laat de Buurtbusvereniging Keldonk weten.

De buurtbuscoördinator van Arriva Openbaar Vervoer BV uit Tilburg was donderdag tijdens het afscheid van Gerard aanwezig en sprak haar waardering uit namens de reizigers van Arriva voor de bijdrage die Gerard heeft geleverd aan het openbaar vervoer in Noord-Brabant. Er volgde eveneens lovende woorden van de voorzitter van de buurtbusvereniging.
De buurtbus is op werkdagen op dienst van 07.00 tot 19.00 en dat met drie chauffeurs per dag. De dienstregeling wordt met uiterste precisie uitgevoerd en van de route wordt niet afgeweken. Daardoor is er een goede aansluiting op de streeklijnen in Veghel.

Meer berichten