Sinds twee jaar runt Maik Jansen HappyNurse Thuiszorg Meierijstad.
Sinds twee jaar runt Maik Jansen HappyNurse Thuiszorg Meierijstad. Foto: Manon Bimbergen

De beste thuiszorg aan huis en in de toekomst

Gezondheid 2.059 keer gelezen

VEGHEL | Sinds twee jaar runt Maik Jansen, inwoner van Meierijstad, HappyNurse Thuiszorg Meierijstad. De thuiszorgorganisatie begon in Schijndel en Sint-Oedenrode en is sinds begin april ook neergestreken in Veghel. HappyNurse biedt zorg op maat, onder andere in de vorm van persoonlijke verzorging, (gespecialiseerde) verpleging, begeleiding en 12/24 uurszorg (op aanvraag).

"We stemmen onze zorg op de persoonlijke leefomgeving en wensen van de cliënt af, zij hoeven zich niet aan te passen aan ons", vertelt Maik. Hij ondervond persoonlijk dat er nog veel misgaat in de thuiszorg en zet zich met zijn 19 medewerkers in om zijn cliënten de best mogelijke zorg te geven. Dit gebeurt in kleine professionele wijkteams. "De zorg is van het verzorgingshuis verschoven naar zorg in de eigen omgeving. Mensen blijven steeds langer thuis wonen of willen thuis blijven wonen." En om dit te realiseren moet er maatwerk geleverd worden, waarbij er wordt gekeken naar duurzame oplossingen zodat we in de toekomst niet in de problemen komen.

Ziekenhuis
Met HappyNurse als basis is Maik momenteel druk bezig met het mee ontwikkelen van nieuwe zorgconcepten op dit gebied. Een eerstelijns ziekenhuis in Meierijstad is er een van. HappyNurse wil in het mini-hospitaal vanaf het derde kwartaal van dit jaar de verpleging verzorgen. "Het eerstelijns ziekenhuis is de stap tussen de huisarts en ziekenhuis in. Mensen die tijdelijk verzorging of verpleging nodig hebben maar hiervoor niet in het ziekenhuis hoeven te zijn, kunnen hier terecht. Mocht tijdens de opname ingrijpen nodig zijn, dan wordt de cliënt alsnog naar het ziekenhuis overgebracht." Maik is verder bezig om zorg te gaan leveren aan diverse kleinschalige sociale zorgwoningen, zowel bestaande als nieuwe projecten. "Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die te gezond zijn om in een verpleeg- of verzorgingshuis opgenomen te worden (of dit zelf bewust niet willen), maar toch een zorgvraag hebben."

Wijkteams
De inwoner van Meierijstad denkt dat zulke initiatieven de toekomst van thuiszorg zijn. "Ik wil met mijn HappyNurse thuiszorg wijkteams hierin een rol spelen. Wij hopen met het ontwikkelen en deelnemen aan soortgelijke zorgconcepten andere zorgorganisaties en verzekeraars aan het denken te zetten en zo (met ons) nieuwe initiatieven te ontwikkelen teneinde mensen de beste zorg te geven en de thuiszorg te verduurzamen."

Facebookpagina: HappyNurse Thuiszorg Meierijstad. Telefoon: 06 26122366.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant