Ziekenhuis Bernhoven (foto: Jan van der Steen)
Ziekenhuis Bernhoven (foto: Jan van der Steen)

Ziekenhuis Bernhoven genomineerd voor Zinnige Zorg Award

Gezondheid 626 keer gelezen

UDEN | Ziekenhuis Bernhoven is genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2018, de publieksprijzen die zorgverzekeraar VGZ toekent aan zorgvernieuwingen die leiden tot zinnige zorg. Daarmee dingt het ziekenhuis mee naar drie prijzen:  10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor nummer twee (zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (bronzen award). Vanaf vandaag kan gestemd worden.

In Nederland zijn we gewend dat jonge artsen op de spoedeisende hulp staan. Zij stellen de eerste diagnose en roepen de ervaren specialist als ze twijfelen. Ziekenhuis Bernhoven draait het om en zet juist ervaren dokters op de SEH, waardoor sneller de juiste zorg geleverd wordt. Door 24/7 aanwezigheid van spoedeisende hulp-artsen én het plaatsen van een aantal specialisten op de SEH kan er beter als team samengewerkt worden. Symptomen die directe actie vereisen worden sneller herkend. Uiteindelijk worden er minder mensen opgenomen én patiënten hoeven minder vaak later terug naar de poli voor nacontrole. Deze werkwijze lijkt duurder, maar doordat vele ziekenhuisopnames worden voorkomen, wordt de zorg per saldo juist goedkoper. Deze werkwijze komt daarom in aanmerking voor de VGZ Zinnige Zorg Award van dit jaar.

Zinnige Zorg Award
Samen met zorgaanbieders en andere betrokkenen maakt zorgverzekeraar VGZ werk van zinnige zorg: dat is betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten, gedragen door zorgaanbieders. Het kan in de zorg eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt. VGZ zoekt naar ideeën die dat mogelijk maken en zet ze met de Zinnige Zorg Awards ook graag in de schijnwerpers.
'Ervaren artsen op SEH' van Bernhoven is één van de elf genomineerde ideeën. De winnaars kunnen hun prijs besteden aan zorgvernieuwing. Het Nederlandse publiek bepaalt vanaf vandaag wie de finalisten worden. Stemmen kan nog tot 27 mei op de website www.zinnigezorgaward.nl. Op 29 mei worden de drie winnaars gekozen door een jury.


 
 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant