Afbeelding

Maria ter Heide rent voor War Child

Onderwijs 638 keer gelezen

MARIAHEIDE | De leerlingen van basisschool Maria ter Heide uit Mariaheide trekken op vrijdag 18 mei hun sportschoenen aan om rondjes te rennen voor het goede doel. Dit jaar is het goede doel War Child.

Alle klassen van de basisschool hebben van een voorlichter van War Child uitleg gekregen over het goede doel waarvoor ze in actie komen. Miljoenen kinderen groeien namelijk op in oorlog. Oorlog die een verwoestende invloed heeft op hun ontwikkeling. Geweld, misbruik, verwaarlozing en verlies maken hen somber, angstig of agressief. Ze kunnen niet normaal kind zijn. War Child heeft één belangrijk doel: zoveel mogelijk kinderen helpen die moeten opgroeien in of vlak na een oorlog.

Goed voelen
Met het opgehaalde geld kan War Child de kinderen helpen om deze dingen een plek te geven. Ze organiseren speciale creatieve en sportieve activiteiten zodat de kinderen zichzelf weer even goed kunnen voelen.

Aanmoedigen
Iedereen die de kinderen wil aanmoedigen om zoveel mogelijk rondes te rennen is welkom op vrijdag 18 mei tussen 13.00 uur en 14.00 uur bij het stratenparcours aan de Hennenberg, Krielenberg en Krekelshofstraat in Mariaheide.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant