Burgemeester Van Rooij en wethouders kwamen een kijkje nemen bij de EetJeBeter-foodtruck op De Markt in Veghel.
Burgemeester Van Rooij en wethouders kwamen een kijkje nemen bij de EetJeBeter-foodtruck op De Markt in Veghel.

Burgemeester Van Rooij op bezoek bij foodtruck EetJeBeter

Gezondheid 1.148 keer gelezen

VEGHEL | Gedurende de maand mei rijdt er dwars door Brabant de EetJeBeter-foodtruck met Veghelse chefkok Robert Danse van Maison van den Boer. Dinsdag 15 mei stond de truck op De Markt in Veghel, waar burgemeester Kees van Rooij en wethouders aanschoven voor een kookclinic.

Met een frisse blik op koken en door koolhydraatarm te gaan eten, lukte het Robert als diabetes II-patiënt zijn medicijninname flink terug te dringen. Tijdens EetJeBeter deelt de chefkok via kookclinics zijn ervaringen met Diabetes II-patiënten, betrokkenen en zorgprofessionals. Dit maal mochten de burgemeester en wethouders aanschuiven voor een koolhydraatarme driegangen maaltijd, samengesteld door Robert. De Veghelaar vertelde intussen enthousiast over EetJeBeter. "Het is gaaf om mensen tips en tricks te geven over gezond eten en ze hiervan bewust te maken. Ik wil ze graag enthousiasmeren en aan het denken zetten."

Lokale markt
Op het menu stond onder meer bloemkoolsoep en hoenderfilet met wortel tagliatelle. Allemaal koolhydraatarm en gemakkelijk te maken. De recepten zijn gebundeld in het EetJeBeter-kookboekje. Na de sessie vroeg burgemeester Van Rooij of Robert nog een tip had voor de gemeente. Die had hij zeker. De chefkok zou graag zien dat er een mogelijkheid komt voor inwoners om hun eigen gekweekte groenten en gemaakte producten te verkopen op een markt. "Het zou heel mooi zijn om de passie van deze mensen hier ook te hebben op de zaterdagmorgen."

Meer informatie
De foodtruck is onderdeel van WeAreFood en toert nog de gehele maand mei door Brabant. Op woensdag 23 mei staat de truck weer op De Markt in Veghel. Meer informatie: www.eetjebeter.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant