Volkel wacht zware klus in Berghem
Volkel wacht zware klus in Berghem Foto Peter Kuijpers
+update

3D: Tot laatste speeldag spannend, 3C Zuid-1: Schijndel gaat voor de laatste strohalm

Voetbal 2.571 keer gelezen

In de derde klasse D lijken ook dit jaar de beslissingen pas op de laatste speeldag te gaan vallen. Sparta'25 en Volkel hebben de beste papieren, maar beide teams toonden eerder een chronische labiliteit. Op papier hebben de Laarbekers het meest gunstigste programma, maar wie weet vermant Volkel zich. Zondag speelt de medekoploper uit bij Berghem Sport dat met Vianen Vooruit in de race is voor periode-3. Onderin lijkt Hapse Boys klaar door opnieuw na een jaar te degraderen. Nijnsel probeert thuis tegen Olympia'18 aan nacompetitie te ontsnappen.

Door Peter Kuijpers

Sparta'25 kenner Peter Bussers zegt dat de club het beste voorseizoen heeft gedraaid sinds tijden. Meestal mondt dat uit op een kampioenschap wist Bussers te melden. Toch vertoonde de club ook bijzondere wisselvalligheid. Verlies van Olympia'18 thuis, Hapse Boys en Vianen Vooruit om er maar een paar te noemen. Toch denkt Bussers dat de Spartanen het niet meer af zullen geven ook al zijn de tegenstanders Boekel Sport en Handel. Zondag dus reist Boekel Sport naar 't Heereind waar om 14.30 uur scheidsrechter Lange fluit voor aanvang.

Vitesse'08 – Hapse Boys
Hopelijk voor Vitesse'08 weer met een opgeknapte trainer Fabian Krebbers die er afgelopen zondag niet bij was in Berghem. Ook zeker weer eens tijd voor een overwinning. Na de verliezen bij Nooit Gedacht en zondag bij Berghem Sport tijd voor een driepunter. Het feit dat de Genneppenaren  hiermee het lot van Hapse Boys bezegelen als Stormvogels'28 zou winnen van Nooit Gedacht, zal ze een zorg zijn. Voetbal is oorlog riep Rinus Michels † ooit. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Bruekers voor het begin op de mooie Heijkuul.

Nijnsel/TVE – Olympia'18
Vier ploegen zijn serieuze kampioenskandidaten. Sparta'25, Volkel, Vianen Vooruit en Olympia'18. DAW is zondag na het gelijke spel thuis tegen Excellent weggevallen. Nijnsel doet wat in hun vermogen ligt maar de ploeg van trainer Arno Methorst lijkt veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. In dat geval zou dat wel eens Boskant/Acht kunnen zijn. Hier lopen we echter heel erg hard vooruit. Olympia'18 komt in Nijnsel tenslotte om te winnen want als de ploeg uit Boxmeer, hoe leuk gevoetbald dit seizoen, geen kampioen wordt kunnen de tassen bij Olympia'18 de zolder op.  Zondag fluit scheidsrechter Huijs om 14.30 uur voor het begin.

Berghem Sport – Volkel
Voor beiden is deze pot van eminent belang. Berghem Sport wil periode-3 binnen halen waar Volkel samen met Sparta'25 de lijst aanvoert in 3D. Een echte thriller op De Koppelsteeg zondag. Alleen winst telt een gelijkspel is te weinig voor beiden. Trainer Dennis Kroes: "Zondag een absolute kraker, voor beide teams natuurlijk. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet, hier train je het hele jaar voor. Wij zijn na de winterstop goed bezig en willen dit belonen met een periodetitel, Volkel staat echter al gehele seizoen bovenaan en willen dit natuurlijk niet in de laatste speelrondes weggeven.Volkel is ook een prima team met specifieke kwaliteiten, dat weet iedereen, maar wij zijn op dit moment voor niemand bang en gaan vol gas. Ik verwacht ik een zeer mooie en spannende pot voetbal. Het mooie van voetbal is ook dat als je resultaten haalt er ook weinig tot geen blessures en pijntjes in de groep zijn en dus zijn wij op dit moment gewoon compleet (over periodiseren gesproken !!) en ook geen schorsingen. Twee finales nog wij zijn er klaar voor en hebben er zin in." Scheidsrechter De Kleinen fluit hier om 14.30 uur voor het begin.



John Janssen, trainer van Excellent uit Oploo (Foto Peter Kuijpers)

Excellent – Handel
In Oploo is weinig meer te behalen. De ploeg schraapte 32 punten bijeen en kan op twee oren gaan slapen. Geen periode, maar ook geen nacompetitie voor klassenbehoud. Handel staat zes punten los van plek twaalf wat in principe voldoende moet zijn. Een puntje zondag op Het Domein in Oploo zou  al voldoende zijn.

Stormvogels'28 – Nooit Gedacht
De Geffenaren kunnen zich warm gaan draaien voor de nacompetitie. Zo nieuwsgierig als we zijn toch even gekeken welke tegenstander dat is. In de huidige situatie is dat op dit moment Margriet. Maar daar kan nog veel in veranderen. De wedstrijden worden tegenwoordig vastgesteld op eindstand in de competitie van de respectievelijke periode kampioenen. Stormvogels'28 draait een beroerd seizoen wat voor redenen daar ook aan vast kleven. Het enige wat de ploeg nog kan doen is Hapse Boys onder zich houden. Winst zondag is dan wel wenselijk op een Nooit Gedacht dat vermoedelijk spelers spaart voor de komende nacompetitie.

Vianen Vooruit – DAW
Een puntje is het verschil  met koplopers Sparta'25 en Volkel. Dat is de situatie momenteel voor het team van Niels Voet waarvoor het genieten is: "Jazeker, mooie finales! Wij kijken het wedstrijd voor wedstrijd. Proberen de druk erop te houden bij Volkel, Sparta'25 en niet te vergeten de 3e periode op Berghem Sport. Zondag eerst maar is weer winnen van DAW. Dat zal een flinke klus worden. We hopen dat DAW zich gaat voorbereiden op de nacompetitie. Volkel versus Berghem Sport is een mooie voor ons. Sparta tegen Boekel en Handel. Zou mooi zijn als Boekel of Handel van Sparta winnen. Maar aan de uitslagen te zien is Sparta'25 goed bezig. Kampioen, Periode het kan ook zo zijn dat we helemaal niks hebben. Wat dan nog, we doen nog mee en dat is super mooi. Super trots op het team" ,zegt Niels Voet die eigenlijk handhaving als doelstelling had. Het kan verkeren.

3C Zuid-1
Avanti'31 – Zwaluw VFC

Het team van Avanti'31 vierde zondag al een feestje omdat de Schijndelaren altijd de periode van aanstaande kampioen Real Lunet over gaan nemen. BMC staat kort bij, maar die hebben al een periode. Trainer Henry van Wanrooy: "Jammer is wel dat alleen het bestuur er was om met ons de periode te vieren, het voelde ook niet echt dat wij een periode behaald hadden. We hadden gewoon tegen Haarsteeg de periode moeten pakken. Ik vind het wel belachelijk dat je maar één wedstrijd voetbalt voor de periode, dus niet thuis en uit. Na een wedstrijd kan het al gedaan zijn en daar heb je negen wedstrijden of een heel seizoen voor gestreden. Dit is toch competitie vervalsing zeker op het einde van de competitie waar in nog alles in kan gebeuren. Dat hebben ze gedaan om geen beslissingswedstrijden te krijgen denk ik. In de week vóór 3 juni hadden die wedstrijden best nog plaats kunnen vinden." ,aldus Henry van Wanrooy met zijn argumenten.



Rechts Said Ali Hussein (R)namens Avanti'31 aan de bal (Foto Piet van Vorstenbosch)

Nieuwkuijk – Schijndel
Amper een week geleden eindigde Nieuwkuijk in Schijndel met acht man. Dit door de kaarten tsunami wat Nieuwkuijk overkwam. Het venijn van de bezoekers was niet echt tegen Schijndel gericht maar meer tegen de arbitrage. Inmiddels is de ploeg afgezakt naar de voorlaatste plaats één puntje onder Schijndel. Heel spannend dus komende zondag in Nieuwkuijk. Wilhelmina is gedegradeerd dus alles richt zich op plek elf waar Haarsteeg op drie punten veilig staat momenteel. Schijndel moet zondag wél winnen om dat ideaal binnen handbereik te houden.

Wedstrijden derde klasse D:
Berghem Sport-Volkel
Sparta'25-Boekel Sport
Stormvogels'28-Nooit Geacht
Vitesse'08-Hapse Boys
Nijnsel/TVE-Olympia'18
Excellent-Handel
Vianen Vooruit-DAW

Stand derde klasse D:
1.Sparta'25 24-43
2.Volkel 24-43
3.Vianen Vooruit 24-42
4.Oympia'18 24-41
5.DAW 24-38 P
6.Berghem Sport 24-38
7.Nooit Gedacht 24-37 P
8.Excellent 24-32
9.Handel 24-30
10.Boekel Sport 24-29
11.Vitesse'08 24-29
12.Nijnsel/TVE 24-24
13.Stormvogels'28 24-20
14.Hapse Boys 24-17

Periode-3
1.Berghem Sport 7-18
2.Vianen Vooruit 7-15
3.Sparta'25 7-13
4.Volkel 7-13
5.Olympia'18 7-12

Programma derde klasse C Zuid-1
Sint Michielsgestel-FC Engelen
Haarsteeg-Wilhelmina
Nieuwkuijk-Schijndel/De Wit
Taxandria-Zwaluw VFC
Real Lunet-ODC
RKDVC-BMC
Avanti'31-Vlijmense Boys

Stand derde klasse C Zuid-1:
1.Real Lunet 24-55 P
2.Avanti'31 24-51
3.BMC 24-48 P
4.Zwaluw VFC 24-41
5.FC Engelen 24-39
6.ODC 24-38
7.RKDVC 24-35
8.Vlijmense Boys 24-31
9.Sint Michielsgestel 24-30
10.Taxandria 24-28
11.Haarsteeg 24-25
12.Schijndel/De Wit 24-22
13.Nieuwkuijk 24-21
14.Wilhelmina 24-11 (gedegradeerd)

Periode-3
1    .    Real Lunet (P1)        7    -    15
2    .    Avanti'31                   7    -    15
3    .    BMC                         7    -    13
4    .    Schijndel                  7    -    13
5    .    FC Engelen              7    -    12
 


 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant