64 basisschoolleerlingen uit de regio deden mee aan het Jeugddictee.
64 basisschoolleerlingen uit de regio deden mee aan het Jeugddictee.

Leerlingen uit Uden en Veghel strijden om titel Superspeller

Onderwijs 1.452 keer gelezen

VEGHEL / UDEN / SCHAIJK | In Dorpshuis De Phoenix in Schaijk streden woensdagochtend 64 basisschoolleerlingen uit groep 8 om de titel 'Superspeller van Noord Oost Brabant'. Aan de regionale finale van het Jeugddictee deden 8 leerlingen van basisscholen uit de gemeente Meierijstad en 4 uit de gemeente Uden mee.

Uit Meierijstad namen basisscholen Bernadette, Kompas, Sint-Nicolaas en 't Kwekkeveld mee. Uit Uden klommen scholieren van basisscholen Bedir en Sint-Paulus in de pen. In totaal deden 32 basisscholen uit Noord Oost Brabant mee. De deelnemers waren als beste uit de bus gekomen in de schoolronden die al eerder op de scholen plaatsvonden. Elke school mocht 2 leerlingen sturen.

Dictee
Kinderboekenschrijfster Manon Sikkel, bekend van onder andere de boekenseries 'Izzy Love' en 'Elvis Watt', presenteerde het dictee en verzorgde de tekst. De tekst kwam uit haar boek 'Niet zo enge buurman'. Manon had deze speciaal voor de gelegenheid ietwat aangepast en wat moeilijker gemaakt. Op de vraag of er kinderen zenuwachtig waren, bleven de vingers naar beneden. Toch was er stiekem wat spanning op de gezichten te bespeuren. Deze sloeg om in opperste concentratie toen het dictee begon. De rest van de klas kon via een livestream de verrichtingen van hun medeleerlingen volgen. Er was ook support in de zaal aanwezig; ouders, broertjes, zusjes en opa's en oma's waren gekomen voor de nodige steun. 

Winnaar 
De winnaar van het dictee werd Jaeden van der Wielen, leerling van basisschool De Evenaar uit Oss. Hij mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. Het Jeugddictee is een initiatief van Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant