De voorstelling duurt ruim twee uur, waarin alle facetten van het klassieke circus aan bod komen.
De voorstelling duurt ruim twee uur, waarin alle facetten van het klassieke circus aan bod komen.
WINACTIE

Circus Freiwald in het Veghelse Julianapark

Algemeen 4.375 keer gelezen

VEGHEL | Het circus is weer in het dorp. Vier weken lang zetten zowel mens als dier hun beste beentje voor om het hooggeëerd publiek van 17 mei tot en met 10 juni een traditionele doch eigentijds geregisseerde voorstelling te presenteren.

De afgelopen wintermaanden is hard gewerkt om nieuwe acts in te studeren en bestaande nummers te voorzien van een nieuwe choreografie. Basis achter de gehele productie is de bekende circusfamilie Freiwald, een 9-koppig gezelschap dat zowel voor als achter de schermen het Nederlandse circusbedrijf runt. Hierbij heeft ieder zijn specialiteit, wat resulteert in een voorstelling met een ultramoderne lichtinstallatie, perfecte dierennummers en gewaagde acrobatiek.

Klassiek circus
De voorstelling duurt ruim twee uur, waarin alle facetten van het klassieke circus aan bod komen. Monika en Lutz Freiwald presenteren meerdere dierennummers met combinaties van kamelen en lama's, Spaanse stieren, boerderijdieren, pony's en edele paarden. Alle dieren zijn getraind op basis van beloning en genieten een uitstekende verzorging. Acrobatische hoogstandjes worden geleverd in de piste met balans op de strakke draad en wervelende hoelahoops, als ook in de nok van de twaalf meter hoge tent. Daar schitteren Jennifer en Sharon aan het verticale koord, tussen zijden doeken en in de ringtrapeze.

Een olifant in het park. Zoiets komt niet elke dag voor.

Natuurlijk mag een clown in het circus niet ontbreken: samen met het publiek zorgt huisclown Jeffrey voor een gulle lach en de nodige, komische intermezzo's tussen de spannende optredens.

Verjaardag
Het klassieke circus viert wereldwijd zijn 250ste verjaardag. In de 18de eeuw ontstond het circus met paardendressuren in een Engelse piste. Later zijn daar clowns en acrobaten bij gekomen, en groeide het circus tot een van de populairste vormen van vermaak. Ook in de huidige tijd bezoeken jaarlijks ruim 1 miljoen Nederlanders een traditioneel circus met dieren.

Kaartverkoop
De kleurrijke circustent wordt samen met circuswagens en het grote dierenpark opgebouwd op drie verschillende locaties in de gemeente Meierijstad.Circus Freiwald geeft de volgende optredens: 17 tot en met 27 mei op het Julianapark in Veghel (nieuwe circuslocatie in het centrum), 31 mei tot en met 3 juni bij Sportpark 'de Neul' in Sint-Oedenrode en 7 tot en met 10 juni aan de Kluisstraat in Schijndel.
De première is vandaag (donderdag) om 19.00 uur, daarna iedere vrijdag en zaterdag om 17.00 uur en alle zon- en feestdagen om 14.00 matineevoorstellingen. Op vrijdag is het familiedag, kaarten kosten dan 10 euro er persoon. Informatie en kaartverkoop via www.circus-freiwald.nl, bij de Primera of vanaf 30 min. voor aanvang aan de circuskassa. Daar zijn ook de normale entreeprijzen te vinden. Check de Facebookpagina van de Stadskrant en het Udens Weekblad voor een leuke winactie. 

De voorstelling duurt ruim twee uur, waarin alle facetten van het klassieke circus aan bod komen.
Een olifant in het park. Zoiets komt niet elke dag voor.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant