Moet er een school komen in Veghels Buiten? D66 vindt van wel.
Moet er een school komen in Veghels Buiten? D66 vindt van wel.
INGEZONDEN BRIEF

Waarom geen school in Veghels Buiten?

Ingezonden 3.318 keer gelezen

VEGHEL | D66 snapt er niets van dat er geen school wordt gebouwd in Veghelse Buiten. De politieke partij uit Meierijstad stuurt politieke vragen naar de gemeenteraad en die worden, als het goed is, volgende week donderdag behandeld. Lees hieronder de ingezonden brief van D66 Meierijstad.

'Het was volgens wethouder Coby van de Pas een politieke keuze om in alle kleine kernen van Meierijstad een basisschool te houden. Dit werd niet onderbouwd met feiten maar met: het is goed voor de leefbaarheid in de kernen. Prima, want begrijp ons niet verkeerd, D66 is niet tegen deze scholen hoor. We zijn alleen zijn wel zwaar vóór een school in Veghels Buiten. En dat deze er niet lijkt te komen, is voor ons onbegrijpelijk.

In 2008 werd besloten dat de school gebouwd zou worden. Door de crisis is dit plan in 2012 van de tafel gegaan en ondanks de flink aangetrokken economie ligt het plan nog steeds naast de tafel. De wethouder verschuilt zich ondertussen achter de situatie uit 2012. Dat is ondertussen zes jaar geleden. Feit is dat de woningbouw in Veghels Buiten loopt als een tierelier. In rap tempo worden er 1200 woningen gebouwd aan de zuidkant van Veghel. De kinderen die daar straks wonen moeten soms 2 tot 3 kilometer fietsen naar school en dan ook nog eens een hele drukke weg oversteken.

Het lijkt D66 niet meer dan normaal dat er een school komt in een wijk met meer dan 2000 inwoners. Of dat je de mogelijkheden en wensen na zes jaar op z'n minst opnieuw moet onderzoeken. Het lijkt nu alsof de politiek niet wil maar deze feiten vallen moeilijk te ontkennen. Dus we vragen het nog maar een keer: waarom geen school in Veghels Buiten?'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant