De Veghelse Markt in het centrum is onlangs compleet gerenoveerd.
De Veghelse Markt in het centrum is onlangs compleet gerenoveerd.

Gemeente Meierijstad gaat voor sterke winkelcentra

Centrum 2.845 keer gelezen

VEGHEL | Gemeente Meierijstad hecht veel waarde aan de kwaliteit van de centra. Daarom wil zij graag van de lokale ondernemers, inwoners en bezoekers weten wat ze van de diverse centrumgebieden in de gemeente vinden. Dit helpt om tot een nieuwe centrumvisie voor heel Meierijstad te komen om de centra aantrekkelijker te maken en te houden. 

De bestaande centrumvisies voor Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode zijn niet langer actueel. In de nieuwe visie wordt per centrumgebied aangegeven waar de kwaliteiten liggen en welke toekomstige ontwikkelingen er nodig zijn om de centrumgebieden interessant te houden. Ook wordt bekeken in hoeverre de centra, ieder met hun eigen identiteit, elkaar kunnen aanvullen of versterken.  
 
Nieuwe kijk
Samen met, de gebruikers van de centra, ondernemers, inwoners en bezoekers gaat de gemeente inventariseren wat er nodig is om de inwoners en bezoekers te boeien en binden. Daarvoor gaan enquêteurs in de eerste twee weken van juni in Veghel, Schijndel en SintOedenrode vragen stellen aan bezoekers van het centrum. Ook wordt per centrum, tijdens een rondgang met lokale ondernemers, bekeken welke verbeterpunten er liggen.
Verder organiseert de gemeente een aantal inloopavonden voor de gemeenteraad en de inwoners waar ideeën worden opgehaald en de conceptvisie besproken wordt. 
 
Meedenken
Om iedereen de gelegenheid te geven om bij te dragen aan de centrumvisie is er een online poll opengesteld. 
Meer informatie, zoals een actuele planning, is terug te vinden op www.centravanmeierijstad.nl. Via een blog op de website wordt regelmatig een update gegeven van de stand van zaken. De informatie over de inloopavonden komt hier ook te staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant