Dúbent gaat wel vaker naar het buitenland, zoals hier in Londen.
Dúbent gaat wel vaker naar het buitenland, zoals hier in Londen.

Dúbent vliegt naar Zuid-Frankrijk voor optreden

Opmerkelijk 1.344 keer gelezen

VEGHEL | Jaarlijks beklimmen honderden wandelaars, hardlopers en fietsers de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk om geld in te zamelen in de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte ALS. Dùbent reist woensdag af naar Zuid-Frankrijk om tijdens Tour du ALS op donderdag 31 mei een benefietconcert te geven.

Het idee ontstond eigenlijk een beetje per toeval. Tom Bloemen, al jaren lid van de Veghelse feestband, kwam in contact met iemand van de organisatie. "De geluidsman van een coverbandje waarin ik speel, is nauw betrokken bij de organisatie van Tour du ALS. Hij vroeg me of wij als Dùbent wilde optreden."

Na een korte rondvraag onder de leden was iedereen direct enthousiast. "Woensdagavond vliegen we met een man of twintig naar Frankrijk. Donderdag en vrijdag de hele dag muziek maken en dan vliegen we vrijdagavond weer naar huis", legt Tom uit.

'Opbeurende nummers'
De bandleden moeten dus een paar snipperdagen opnemen, maar dat is geen probleem. In aanloop naar het evenement is Dùbent bijzonder geraakt door de vele emotionele verhalen rondom de ziekte ALS. Ze willen graag meer doen dan alleen muziek maken. "We spelen de deelnemers met opbeurende nummers naar boven. Een steuntje in de rug bieden is een dankbare taak, maar we willen meer. Dùbent wil zoveel mogelijk geld ophalen om ALS de wereld uit te trappen", vertelt Tom. Iedereen kan vrijblijvend geld doneren aan de stichting achter Tour du ALS of via Dùbent. Tom heeft er zin in. "Het is een hele happening. Toeteren en feest vieren en dat allemaal voor het goede doel. Al het opgehaalde geld gaat naar het goede doel", besluit hij.

Kijk voor meer informatie over de actie op www.dubent.nl. Meer informatie over Tour du ALS is te vinden op www.tourduals.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant