De Toekomststoel wordt onthuld. Frits van Eerd, CEO van de Jumbo, kijkt toe.
De Toekomststoel wordt onthuld. Frits van Eerd, CEO van de Jumbo, kijkt toe.
VIDEO + Update

Raad van Kinderen wint BUZZ award: 'Heel eervol'

Opmerkelijk 2.232 keer gelezen

UPDATE | De Raad van Kinderen uit Groep 8 van basisschool 't Ven heeft woensdagavond de Buzz Award in de wacht gesleept. Lees hieronder meer over award en de onderlinge samenwerking tussen de Veghelse Raad van Kinderen en de Jumbo.



Groep 8 van basisschool 't Ven op het Amsterdamse podium.


VEGHEL | Ruim tachtig organisaties werken samen met een Raad van Kinderen. Een Raad van Kinderen denkt met een organisatie mee over de bedrijfsvoering. Groep 8 van basisschool 't Ven doet dit bij Jumbo Supermarkten. Na uitvoerig juryberaad is de Raad van Kinderen binnen het Veghelse familiebedrijf genomineerd in de categorie: Buzz Award.

De Buzz Award wordt uitgereikt aan de raad en het bedrijf met de meest zichtbare samenwerking. Anke van Heerebeek, lerares op de Veghelse basisschool, legt uit hoe dit wordt beoordeeld. "Het naar buiten treden in de media is een belangrijk punt en hoe serieus de onderlinge samenwerking wordt genomen. Bij ons komt daar veel uit voort, zoals het Koningsontbijt. Onze Raad van Kinderen heeft mee besloten over de inhoud van het ontbijt."

Toekomststoel
Een ander voorbeeld van de nauwe samenwerking is de Toekomststoel en het optreden van leerlingen Joris en Iris tijdens een vergadering van het Veghelse supermarktketen. "Ze hebben het woord gevoerd en nogmaals aandacht gevraagd voor de Toekomststoel. Aan de stoel hangen zeven gewetensvragen over de toekomst, opgesteld door de kinderen. Jumbo gaat deze vragen gebruiken bij het nemen van belangrijke beslissingen. De Toekomststoel, gemaakt van gerecyclede materialen uit Veghel en Jumbovlaggen, heeft een prominente plek bij vergaderingen", zegt Anke trots.

Niet-alledaagse dilemma's
De Raad van Kinderen bevalt goed. "De kinderen zijn enthousiast en ze leren er echt iets van. Ze denken na over, voor een leerling uit groep 8, niet-alledaagse dilemma's." 't Ven groep 8a wacht in ieder geval een leuk tripje naar Amsterdam waar de uitreiking plaatsvindt. "En het is heel eervol. Voor de leerlingen en ook voor leraar Frank Holthuizen (op vakantie red.), want hij is er nog veel meer bij betrokken dan ik", besluit Anke.

De raad tijdens een bezoekje aan een vergadering van de Jumbo.

Stemmen
De jury heeft de nominaties samengesteld, maar de kinderen hebben het laatste woord. Zij bepalen uiteindelijk de winnaars van de Awards. Tot en met 5 juni kunnen alle kinderen (onder de 18) stemmen via: www.rvkawards.nl.
De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation.

De leerlingen hebben zelf een handleiding gemaakt hoe te stemmen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant