Wolf Wannet wil graag stunten met Nooit Gedacht in nacompetitie
Wolf Wannet wil graag stunten met Nooit Gedacht in nacompetitie Foto Peter Kuijpers
update

3D/3C Zuid-1: Nooit Gedacht bijt zaterdag de spits af bij TGG, Avanti'31 wil promoveren

Voetbal 2.137 keer gelezen

De competitie is passé. Clubs regelen hun groepsuitjes waar anderen zich spitsen op de nacompetitie. Voor de meesten zondag, alleen Nooit Gedacht speelt zaterdagavond al bij TGG in Den Bosch. Veel inzet en passie waar overleven in één duel wordt beslist. update De aanvangstijd TGG - Nooit Gedacht is verplaatst van 18.00- naar 18.30 uur. 

Door: Peter Kuijpers

Nooit Gedacht speelt zaterdag al bij TGG in Den Bosch. TGG dat dankzij een Heeswijk dat het af liet weten boven het verliezende Margriet uitkwam. Om die reden sprongen de Bosschenaren op de allerlaatste competitiedag nog net op de nacompetitie-expres. Trainer Wolf Wannet heeft zijn zinnen op deze nacompetitie gezet. Spaarde met geel beladen spelers en liet de blessures genezen. Zaterdag op Sportpark De Donken wordt er om 18.30 uur afgetrapt. Er is dan geen excuus meer en gaat de winnaar door naar 10 juni, wie dat ook moge zijn.



Scheidsrechter Schelsema fluit SV Budel - DAW.

SV Budel – DAW
De ploeg uit Budel eindigde maar liefst met 17 punten achter kampioen Mierlo Hout. De semi Helmonders werden daar ongeslagen kampioen met nieuwe trainer Raymond Koenraadt. Budel behaalde 51 punten wat ook niet echt slecht is. Een gedegen ploeg waar DAW de handen vol aan zal hebben, dat op voorhand. Nadat DAW afhaakte voor de kampioensrace is de ploeg zich gaan concentreren op de nacompetitie. Een pittige loting voor DAW dat voorop gesteld. Zondag naar het verre Budel. Om 14.30 uur fluit de jonge scheidsrechter Tjerk Schelsema uit Cuijk aan de Poelderstraat voor het begin.

Stormvogels'28 – Festilent
De ploeg uit Siebengewald had een matig seizoen wat ongetwijfeld zijn oorzaken zal hebben. De oranjehemden zaten wel vaker in de nacompetitie, maar dan aan de goede kant. Nu komt het Zeelandse Festilent op bezoek. Trainer Michel Kuijpers zal hoe de uitslag ook klinkt volgend seizoen opnieuw in de vierde klasse te zien zijn omdat hij Festilent na een jaar verruilt voor Hapse Boys dat weer terugkeerde in de vierde klasse. Een moeilijk voorspelbaar duel waar wellicht het thuisvoordeel van doorslag kan zijn.



Avanti'31 focust zich op Braakhuizen komende zondag (Foto Piet van Vorstenbosch)

Avanti'31 – Braakhuizen
Als er een club is die we hoge ogen toedichten is het Avanti'31 wel. De club had de pech dat het een sterk en versterkt Real Lunet voor zich had deze competitie. Als je tweede wordt met een puntenaantal van 55 kom je meestal een heel eind. Wat weten we van Braakhuizen? De club komt uit Geldrop en eindigde als derde in 3D Zuid-1. Hilvaria werd hier ongeslagen kampioen en liet Reusel Sport en Braakhuizen achter zich. Avanti'31 doet qua prestatie niet veel voor Braakhuizen onder qua gescoorde punten. Avanti'31 leeft en zit zoals dat heet in een goede flow. Het team moet zich echter niet vergissen en zich zeker niet rijk rekenen met Braakhuizen als tegenstander. Maar dat laat maar aan trainer Van Wanrooy over. Om 14.30 uur geeft scheidsrechter Erik  Sanders het sein voor aanvang. 

Schijndel/De Wit – DSC
De tegenstander van Schijndel in deze degradatiepoule is DSC uit Kerkdriel. DSC dat zich als periodekampioen uit de vierde klasse E toegang verschafte tot deze degradatie/promotie ronde. Belangrijke wedstrijden volgen voor Schijndel dat zich nu mag proberen het vege lijf te redden via deze nacompetitie. We gaan er niet vanuit, maar mocht het mislopen zou dat betekenen dat de Schijndelaren voor het vierde jaar achtereen gaan degraderen en de vrije val dit seizoen eindigt in de vierde klasse. Zover is het nog lang niet, wel zal er gewonnen moeten worden. Verlies betekent sowieso dat de degradatie een feit is.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant