Zwijsen College tevreden over de resultaten.
Zwijsen College tevreden over de resultaten.

Zwijsen pakt primeur en is trots op uitslag examens

Onderwijs 4.899 keer gelezen

VEGHEL | Aan het lange wachten kwam afgelopen woensdagmiddag dan eindelijk een einde. Geslaagd, gezakt of toch een herexamen? Scholieren van het Zwijsen College en het Fioretti College uit Veghel werden woensdag gebeld door hun mentor.

In de straten van Veghel en omgeving werden massaal de vlaggen en rugzakken buiten gehangen. De geslaagden van zowel het Zwijsen als het Fioretti werden afgelopen woensdagmiddag op school ontvangen door hun mentor. Ze kregen daar een voorlopige cijferlijst. Het Zwijsen kiest ervoor, in verband met de nieuwe privacywet, om de namen en woonplaatsen van de geslaagden niet openbaar te maken.

Conrector Paul Meijer van het Zwijsen College is tevreden met de uitslag. "Het ziet ernaar uit dat er weer meer leerlingen slagen dan vorig schooljaar. Voor het vwo komen we uiteindelijk uit op 94 procent geslaagden en op havo 90 procent." Daarmee scoort de Veghelse middelbare school vermoedelijk boven het landelijk gemiddelde.

De landelijke percentages. 

Tien
Op het vwo zijn negen leerlingen cum laude geslaagd, waarvan vijf summa cum laude. Teamleider vwo Ria van Vlijmen: "We zijn ontzettend trots op onze leerlingen. De resultaten van Fabienne Serné vallen op. Zij staat een negen gemiddeld op haar eindlijst. Vorig jaar heeft Fabienne Wiskunde B al afgerond met een tien."

Thomas Somers uit vwo 5 deed dit jaar alvast eindexamen in de vakken Engels en Wiskunde B. "Hij heeft voor wiskunde een tien gehaald en voor Engels een negen. Het knappe is dat deze jongen eigenlijk pas in vwo 4 zit. Hij heeft eerder al een klas overgeslagen", aldus Ria.
Op havo zijn vijf leerlingen cum laude geslaagd en drie leerlingen hebben vakken op vwo-niveau afgelegd.

Chinese taal
Het Zwijsen heeft tot slot een primeur te pakken. "Op havo is de eerste leerling in de geschiedenis van het Zwijsen geslaagd met Chinese taal en cultuur in het pakket. Asher Dorgelo heeft, op vwo-niveau(!), een negen voor dat vak gehaald", vertelt Paul.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant