'Wat wil je nog meer? Het wordt een gezellig dag' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Zijtaart biedt een heleboel aan komende zondag.
Zijtaart biedt een heleboel aan komende zondag. (Foto: Peter Kuijpers )

'Wat wil je nog meer? Het wordt een gezellig dag'

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Traditioneel barst op Vaderdag in Zijtaart de gezelligheid los met Zijtaart Biedt Meer. Op zondag 17 juni valt er voor jong en oud van alles te beleven. Van een oldtimer rit of braderie tot luchtkussens en een draaimolen. Een dag waar iedereen zich thuis voelt tijdens deze gezellige dag. Naast alle activiteiten is er live muziek te beluisteren.

Het evenement wordt georganiseerd door de Zijtaartse Ondernemers Vereniging (ZOV). De traditionele openingsmis wordt dit jaar in de kerk gehouden om 9.30 uur. De oldtimer rit voor auto's, tractoren en brommers wordt als vanouds weer door de pastoor ingezegend. Na de inzegening trekken de oldtimers met een parade door de omgeving. Diverse marktkramen wachten die dag op een bezoekje en kinderen kunnen lekker spelen en knutselen. "Er komen kraampjes met verschillende soorten kruid, sieraden, kleding, fietsen en ZOV heeft een eigen stand. De leden promoten zichzelf doormiddel van flyers, boekjes, filmpjes en foto's ", aldus Mirjan van Gorkum, voorzitter Zijtaart Biedt Meer.

Knutselen
Op het plein kunnen kinderen onder leiding van Jong Nederland knutselen. Ouders, verzorgers en opa's en oma's kunnen daar de gehele dag genieten van muziek. Acts als Fieldtrip, Zeptic en Bandana bestijgen de bühne. The Bandits Live sluit de dag muzikaal af. Ook Duo Vrolijk komt langs. "Wat wil je nog meer? Het wordt een gezellig dag", zegt Mirjan.

Loterij
Tijdens Zijtaart Biedt Meer worden op de dag zelf loten verkocht die garant staan voor topprijzen zoals een elektrische fiets. "We hebben zes prijzen, waaronder een dagprijs. De dagprijs zijn vijftig munten die meteen kunnen worden genuttigd. De uitslag van de loterij is rond 17.30 uur", besluit Mirjan.
De toegang en parkeren is gratis. Zijtaart Biedt Meer wordt rond 19.30 uur afgesloten.

Meer berichten