Knappe prestatie van Nina.
Knappe prestatie van Nina.

Nina Janssen wint Ak Olympiade en mag naar Canada

Onderwijs 961 keer gelezen

VEGHEL | Nina Janssen uit Sint-Oedenrode en Robert Verboeket uit Schijndel, beide uit 6 vwo van het Elde College, streden afgelopen week om de landelijke aardrijkskunde Olympiade op de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Nina is vierde geworden en kreeg van de voorzitter van de Vakvereniging Fysische Geografie de IGeo- prijs uitgereikt in de vorm van een Kompas. Het winnen van de vierde prijs betekent dat Nina mag deelnemen aan de Internationale Geografie olympiade (iGeo). Deze vindt plaat van 31 juli tot en met 6 augustus in Quebec City in Canada.

Samen met de andere drie prijswinnaars vertegenwoordigen zij individueel, maar ook als team Nederland. Aan deze iGeo doen ruim 40 landen van over de gehele wereld mee.
Nina en Robert deden samen met 22 andere leerlingen mee en zijn geselecteerd uit maar liefst 7000 leerlingen die meededen aan de aardrijkskunde Olympiade. Zij kregen in Velp een pittig programma voorgeschoteld met daarin een uitgebreid veldwerk op het terrein van de Hogeschool. Daarnaast kregen ze een uitgebreide theorietoets met essay en opdrachten en een Engelstalige Multi Media Test voorgeschoteld. Er was, naast dit drukke programma, ook nog tijd voor een geografische excursie en avondactiviteiten. De neerslag van het veldwerk/onderzoek hebben de leerlingen verwerkt in een poster. Het veldwerk onderzoek zat direct gekoppeld aan de vraag om het terrein rondom de Hogeschool nog duurzamer te krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant