Afbeelding

Fioretti 98 procent geslaagden en negen leerlingen cum laude

Onderwijs 1.236 keer gelezen

VEGHEL | Maar liefst 98 procent van de eindexamenkandidaten van het Fioretti College in Veghel is geslaagd. Dat zijn 351 van de 360 examenkandidaten basisberoeps, kaderberoeps en mavo. De school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs in Veghel komt al jaren ruim boven de landelijke norm uit.

Locatiedirecteur Clemens Geenen is trots op het resultaat. "We scoren al jaren goed op het eindexamen, maar met 98 procent mogen we ons tot één van de beste scholen in Nederland rekenen. De laatste jaren lag het resultaat rond de 96 à 97 procent, maar we moeten het toch ieder jaar maar weer zien waar te maken. Ik feliciteer onze leerlingen, hun ouders/verzorgers én onze collega's met dit geweldige resultaat."

Wiskunde
Clemens geeft ook aan dat van de 166 mavo-leerlingen er 133 geslaagd met 7 vakken en allemaal met wiskunde in hun pakket. "Het Fioretti College legt de lat hoog bij de mavo-leerlingen en zij laten zien dat ze het ook kunnen. Enkele leerlingen zijn zelfs geslaagd voor 8 vakken of hebben scheikunde op havo 3-niveau gedaan." Dit jaar hebben de basisberoeps- en kaderberoepsleerlingen voor het eerst examen gedaan voor de nieuwe profiel- en keuzevakken. Clemens: "De vernieuwing binnen het vmbo is goed geïmplementeerd, gezien de resultaten. Ik meld ook graag dat we de laatste vijf jaren geen enkele kandidaat vooraf teruggetrokken hebben. Iedere leerling gaat dus op examen."

Praktijkonderwijs (PrO)
Op het Praktijkonderwijs gaan 41 vijfde- en zesdejaars leerlingen de school verlaten. "Voor ongeveer de helft van de leerlingen hebben onze PrO-docenten passend werk gevonden", aldus de locatiedirecteur. "De andere helft van de PrO-leerlingen gaat verder op het MBO. Van deze schoolverlaters hebben er 15 dit schooljaar hun Entree-diploma behaald op het Fioretti College en dat is een primeur. Daarnaast hebben 31 leerlingen uit het vijfde jaar ervoor gekozen om een zesde jaar op het Fioretti College te doen." 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant