Hoogwaardig Openbaar Vervoer Sint-Oedenrode binnen bereik

Verkeer en vervoer 593 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) is binnenkort voor veel meer inwoners van gemeente Meierijstad binnen handbereik. Met de aanleg van de HOV-halte aan de afrit en oprit van de A50 bij Sint-Oedenrode krijgt de bereikbaarheid van Meierijstad in 2019 een stevige impuls. Het vermindert de verkeersdruk op de A50. De nabijheid van de carpoolplaats maakt het mogelijk dat meer mensen op een snelle en duurzame manier via openbaar vervoer van en naar hun werk kunnen reizen.

Al in 2015 is door de toenmalige gemeente Sint-Oedenrode een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en locatie voor carpoolplaats en HOV-halte. Dat resulteerde in een eerste inrichtingsschets en kostenraming en in de keuze om de voorzieningen op korte afstand van elkaar aan te leggen.
Het College stelt extra geld beschikbaar voor de aanleg. Dit is enerzijds noodzakelijk om aan de aangescherpte kwaliteitseisen van Rijkswaterstaat te kunnen voldoen. Denk aan de vervanging van de verharding van de afrit, een extra zware constructie van de halteplaats en de eis om bij de uitvoering van het werk de toe- en afrit af te sluiten waardoor in de nachtelijke uren of in het weekend gewerkt moet worden. Maar er zijn ook functionele aanpassingen gedaan waaronder de aanleg van een goede voetgangersverbinding tussen HOV-halte en carpoolplaats en een extra lange halteverharding bij de afrit A50. Ter plaatse komt bovendien een Digitaal Reizigers Informatie Systeem (DRIS) beschikbaar; OV-reizigers krijgen daarmee op elk moment de actuele informatie over aankomst - en vertrektijden en reisduur. "Carpoolplaats, HOV en DRIS vormen samen een compleet pakket waarmee de reiziger optimaal gefaciliteerd wordt", aldus wethouder Harry van Rooijen. Binnenkort ondertekent de wethouder de overeenkomst met RWS en kan de uitvoering plaatsvinden. De gemeente wil graag omstreeks september beginnen met de aanleg. Naar verwachting komt de HOV-halte in 2019 in bedrijf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant