Jonge honden op het podium van De Afzakkerij.
Jonge honden op het podium van De Afzakkerij.

Uncle Jimmy stopt rockende jaren '70 in een nieuw jasje

Algemeen 511 keer gelezen

VEGHEL | Ook in de zomermaanden is er op zondagmiddag livemuziek in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Op zondag 12 augustus is het de beurt aan de jonge honden van Uncle Jimmy. Met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en the Black Crowes maakt Uncle Jimmy rauwe en sexy bluesrock. Het optreden begint om 15.00 uur. De toegang tot het optreden is gratis.

De snoeiharde drums en de stevige bluesy zanglijnen van de 'chick on bass', flankeren de virtuoze gitaar en hammondsolo's die een overheerlijke rock-'n-roll sound laten horen. Geen nummer te hard, geen lijn te fel; Uncle Jimmy stopt de rockende jaren '70 in een nieuw jasje.

Debuut
Na een droomdebuut bij 3FM en het uitbrengen van het minialbum 'Stand up and shout' in 2014, mocht een nieuwe reeks optredens niet uitblijven. De jonge bluesrockformatie liet zich in 2015 onder andere zien op Amsterdam Kookt en het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden. Ook 2016 bood weer nieuwe kansen voor de band: onder andere Winston Kingdom, Amsterdam Kookt, Almere Kookt, de Hoornse Stadsfeesten en Radio Veronica, Countdown Café stonden op het programma en in het najaar van 2016 waren zij het voorprogramma van de Australische Hammondtoetsenist Lachy Doley in Manifesto.

Over de landsgrenzen
Zo veel mogelijk spelen is het belangrijkste doel. Waar Uncle Jimmy's bluesrock begon in Noord-Holland, reikt de muziek nu al over onze landsgrenzen: in maart 2016 startte een heuse tour door Duitsland. Muziekvideo: https://youtu.be/yDvHmPNY-Ao

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant