ANWB Sreetwise op basisschool 't Heibosch.
ANWB Sreetwise op basisschool 't Heibosch.

ANWB Streetwise op basisschool 't Heibosch

Onderwijs 373 keer gelezen

VEGHEL | Vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel om extra aandacht te besteden aan de verkeersveiligheid van leerlingen, heeft Basisschool 't Heibosch ANWB Streetwise uitgenodigd.

Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs zijn op maandagochtend naar Basisschool 't Heibosch gekomen om verkeerstraining op maat te geven. Met speciaal ontwikkelde materialen wordt de praktijk zo goed mogelijk nagebootst.

De groepen één tot en met vier hebben geoefend met het veilig oversteken, maar ook met de autogordel in combinatie met het kinderzitje in de auto. Hierbij werd gebruik gemaakt van een gele elektroauto. Groep vijf en zes hebben ontdekt wat de invloed van reactietijd is op de remweg van een auto. Ook hebben zij zelf plaats mogen nemen in de ANWB lesauto en zelf mogen remmen. Hierbij is ook het belang van de veiligheidsgordel aan de leerlingen duidelijk gemaakt. De groepen zeven en acht hebben de praktische fietsvaardigheid geoefend. Zij mochten over een uitdagend parcours fietsen waarbij zij moeilijke manoeuvres hebben getraind.

Ook werd er gefietst met een zware rugzak zodat zij straks beter zijn voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Het was voor de leerlingen een onwijs leuke en leerzame ochtend.

ANWB Sreetwise op basisschool 't Heibosch.
ANWB Sreetwise op basisschool 't Heibosch.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant