Afbeelding
Foto: Jowin Boerboom

'Eindgebruiker moet helemaal tevreden zijn'

Zakelijk 1.641 keer gelezen

Van het eenmans schildersbedrijf tot de grotere uitzendorganisatie en alles wat er tussenin zit: MJM Wear heeft in korte tijd al heel wat ondernemers in de regio aan zich weten te binden. Dit jaar bestaat Jeroen van Doorns bedrijf alweer vijf jaar. "We zijn inmiddels goed geworteld in Veghel."

MJM Wear is totaalleverancier in bedrijfskleding, sportkleding en promotieartikelen. Zo levert de onderneming bedrijfskleding aan werknemers in alle denkbare branches. Jeroen: "We zijn actief in uiteenlopende branches. Bouw, industrie, horeca, sport, muziek… Teveel om op te noemen eigenlijk! Iedere branche heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en dus heeft ook iedere ondernemer andere wensen en eisen. Ik zie het als een uitdaging om die iedere keer weer op maat in te vullen. Op die manier heeft MJM Wear het vertrouwen gewonnen van vele ondernemers in de regio, zowel grote als kleinere. Uiteraard was het vijf jaar geleden mijn doel om die meerwaarde te kunnen bieden. Maar dat we nu al een begrip in de regio zijn; daar ben ik heel tevreden mee."

Jeroen van Doorn van MJM Wear.

Natuurlijk, er zijn meer ondernemingen die dezelfde producten leveren. Jeroen: "Het verschil is dat ik niets probeer te verkopen; ik probeer samen met de klant tot iets moois te komen. Soms betekent dat dat ik een ondernemer die de duurste werkkleding uit het rek pakt, adviseer om voor een ander, goedkoper model te gaan, simpelweg omdat ik denk dat hij daar beter mee af is. Dat kost me meer tijd en het levert me minder omzet op, maar ik kijk liever naar de lange termijn. Eén keer iets verkopen is gemakkelijk, maar ik wil die klant ook de volgende keer terugzien en een relatie opbouwen. Daar hoort goed, eerlijk en betrouwbaar advies bij. Of, anders gezegd: wij leveren niet wat een klant vraagt, maar wat hij nódig heeft."

Werken vanuit passie
Ook op andere manieren probeert Jeroen servicegericht te werken. "Even een bestelling op locatie afleveren, 's avonds open blijven zodat een drukke ondernemer op zijn gemak kan oriënteren… Het kost geen moeite als je vanuit je passie werkt. Natuurlijk, ook voor mij zijn grote orders hartstikke belangrijk, maar ook voor de kleine onderneming zet ik die stap extra. Sterker nog, juist die afwisseling maakt mijn werk zo leuk en afwisselend."

Band opbouwen
In vijf jaar heeft Jeroen van MJM een stabiele onderneming gemaakt, die jaar in, jaar uit groeit. Zijn assortiment is uitgebalanceerd, net als zijn netwerk aan leveranciers. "Al spreek ik zelf liever van partners, want dat is de band die ik met ze heb", aldus Jeroen, die in 25 jaar werkervaring in verschillende branches prima weet waar de schoen knelt. "Ik werk met een selecte groep partners, stuk voor stuk ondernemers die hetzelfde over kwaliteit denken als ik: de eindgebruiker moet tevreden zijn. Eerder ben ik niet tevreden."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant