Afbeelding

'Entertainen zit écht in me, van kleins af aan al'

Carnaval 1.421 keer gelezen

VEGHEL | Het is weer zover, de Hofzittingen van CV de Kuussegatters komen eraan. Op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 november in Koekbouw op de CHV Noordkade in Veghel. De populaire Tonprater Freddy van den Elzen is er klaar voor.

Freddy is er al helemaal klaar voor, hij heeft al meerdere typetjes. Naast de oude vertrouwde Janus is er ook een nieuw typetje bijgekomen: Martin Waus. Een hondeneigenaar die in een inrichting woont en een beetje gek is. Verder heeft Freddy veel geoefend dit jaar en kijkt hij enorm uit naar het nieuwe seizoen.

De voorbereiding
Freddy begint: ''In principe ben je er een heel jaar mee bezig. Je zit steeds te denken aan nieuwe typetjes en je schrijft veel ideeën op. Ik probeer steeds het nieuwe type te perfectioneren. De laatste weken al helemaal, ik ben elke avond aan het schrijven en uitwerken. De try-outs komen eraan, het type moet goed zijn, de tekst moet goed zijn en elke grap moet goed zijn.''

Mateloos populair
De Tonprater is mateloos populair, maar hoe komt dat? ''Ik ben een hele lieve jongen'', zegt hij met een lach. ''Het lukt gewoon heel goed, geen idee hoe dat komt. 'Je hebt de lach aan je kont hangen', hoor ik wel eens. Het entertainen zit écht in me, van kleins af aan al.'' Mimiek is tijdens de act van Freddy erg belangrijk. "Voordat de show begint kijk ik in de spiegel en word ik echt mijn typetje. Ik heb weleens een Belg gespeeld, op een gegeven moment ging ik zelfs Belgisch denken.'' Freddy vindt het leuk om bij de Hofzittingen op te treden. ''Ik vind het altijd een eer om op te mogen treden. Als mensen mij vragen voor een show, vind ik dat een eer. Ik heb wel iets meer zenuwen nu ik in Veghel moet optreden. Ik ken daar een aantal mensen, dus dat maakt het extra leuk", sluit Freddy af.

Kaartverkoop
Kaarten kosten voor donderdag 15 euro en voor de vrijdag en zaterdag 20 euro en zijn telefonisch te bestellen bij Yvonne Wierenga: 0413 310117. Op zaterdag 20 oktober zijn ook nog kaarten te koop bij Outfit (Hoogstraat 2 in Veghel) van 12.00 uur tot 14.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant