Wim en Willy van Heist krijgen een bloemetje van de burgemeester.
Wim en Willy van Heist krijgen een bloemetje van de burgemeester.

Wim en Willy van Heist zijn zestig jaar getrouwd

Opmerkelijk 1.233 keer gelezen

VEGHEL | 60 jaar geleden stapten Wim en Willy van Heist in het huwelijksbootje. Ze gaven elkaar op woensdag 1 oktober 1958 het ja-woord voor de wet. Op donderdag 23 oktober deden ze dat nog eens over voor de kerk. Dit jaar zijn ze dus 60 jaar getrouwd.

Ze leerden elkaar kennen op dansles in zaal Cor van Berkel in Veghel. Wim fietste helemaal vanuit Haarsteeg (bij Vlijmen) naar Veghel om daar Willy te ontmoeten. Hij vond haar meteen het mooiste meisje van het dorp en hij wilde wel verkering. Willy moest het nog even rustig bekijken maar al gauw sloeg de vonk ook bij haar over.

Privéleven
Uit hun huwelijk werden vier kinderen geboren, drie dochters en één zoon. En later elf kleinkinderen, vier jongens en zeven meisjes. Wim was leraar op de Aloyisius basisschool in Veghel en later docent Engels, Nederlands en Aardrijkskunde op de Pius X Mavo in Veghel. Willy was werkzaam als peuterleidster op de peuterspeelzalen in Eerde en Zijtaart. Daarna heeft ze als activiteitenbegeleidster gewerkt in het St. Joseph Ziekenhuis in Veghel.

Hobby's
Wim zingt al heel lang in het Gregoriaans koor en in het Gemengd koor in de Lambertuskerk in Veghel. Willy zingt al een aantal jaren in het Rouw-en trouwkoor in deze kerk. Verder wandelen ze regelmatig samen of laat Wim hun hond Pepper uit. Ze maken regelmatig gezellige uitstapjes met een van de kinderen en worden dan mee uit eten genomen. Binnenkort gaan ze met hun kinderen, kleinkinderen, verdere familie en vrienden vieren dat ze alweer 60 jaar lief en leed met elkaar gedeeld hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant