Jeroen van den Akker is een van de OPA's.
Jeroen van den Akker is een van de OPA's.

'Gaaf om zoveel lol met elkaar te hebben'

Carnaval 2.090 keer gelezen

VEGHEL | Het is weer zover, de Hofzittingen van CV de Kuussegatters komen eraan. Op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 november in Koekbouw op de CHV Noordkade in Veghel. In dit artikel een interview Jeroen van den Akker, een van de OPA's, een club bestaande uit Oud Prinsen en Adjudanten van Kuussegat.

Jeroen zit bij de commissie die de act vormgeeft en uitvoert. ''Het is echt super leuk om met 30 man dit te mogen doen. Iedereen heeft een rol: zingen, dansen of ondersteuning. Ook al kan je niet zingen of dansen, je krijgt alsnog een microfoon of je komt helemaal vooraan te staan. Gaaf om met elkaar zoveel lol te hebben en een feestelijke act van 20/25 minuten neer te zetten. Wij zijn altijd een van de laatste acts en we kunnen dus onszelf mentaal goed voorbereiden.''

Dit jaar
Jeroen wil nog niet teveel blootgeven over wat Veghel kan verwachten. Het wordt in ieder geval iets met 'het water op'. ''Voorbereiden kost veel tijd en energie. Voor de zomervakantie moet het nieuwe concept al op papier staan. Na de zomervakantie kunnen mensen zich al inschrijven voor de act. Het eerste weekend van september starten we al met repeteren. Dit onder leiding van regisseur Jan Peters en danslerares Heidy Weijtens van JB Dance. Ik kijk nu al enorm uit naar De Hofzittingen. Dit vind ik wel een van de mooiste dingen. Carnaval is in mijn ogen al bijna voorbij als De Hofzittingen zijn geweest'', aldus Jeroen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant