Marco Bons is één van de weinigen die op de hoogte is van het grote geheim.
Marco Bons is één van de weinigen die op de hoogte is van het grote geheim.
+ HINTS

Wie wordt de nieuwe Prins Carnaval van Kuussegat?

Carnaval 3.187 keer gelezen

VEGHEL | Wie wordt de nieuwe Prins Carnaval van Kuussegat? Het is al jaren het best bewaarde geheim van Veghel. Ook dit jaar doen er weer verschillende namen de rondte. Marco Bons heeft als voorzitter van de Prinsenkeuzecommissie de taak om de nieuwe prins te kiezen. Hij is dus één van de weinigen die op de hoogte is van het grote geheim. "Het nieuwe trio staat te trappelen om te beginnen", aldus Marco.

De nieuwe Prins van Carnavalsvereniging de Kuussegatters wordt traditioneel onthuld op vrijdag tijdens de Hofzittingen. Op donderdag wordt er afscheid genomen van Prins Jess d'n Urste. "Er komen een hoop Prinsen uit Meierijstad om in stijl afscheid te nemen van Jess. Zijn broer, Prins in Geldrop, komt met een man of 20 à 30 naar Veghel." Op donderdag wordt tevens het nieuwe Boerenbruidspaar onthuld. Volgens Marco zijn het 'hele gezellige mensen'. De Hofzittingen gaan op vrijdag en zaterdag verder met een mooie mix van tonpraoters, dans en muziek. "Het gaat weer knallen. De zaterdag is compleet uitverkocht en de kaartverkoop voor de donderdag en vrijdag verloopt voorspoedig. Het wordt drie dagen lang een groot feest met drie keer een afterparty. Ons motto is niet voor niks: Haawt oe eige nie in!"

Nieuwe Prins
Voor de nieuwe Prins en zijn Adjudanten is het nu vooral wachten. Marco: "Alles is geregeld en het trio wil heel graag los, maar ze moeten nog even geduld hebben. De belangrijkste en moeilijkste klus is nu het geheim houden van deze bijzondere uitverkiezing. Ze hebben er gruwelijk veel zin in." Kuussegat krijgt dit jaar te maken met een geëngageerde Prins. "Hij heeft zo zijn eigen ideeën over de invulling van het prinsschap. De invulling van het Prins zijn, wijkt dit jaar iets af van wat men gewend is", vertelt Marco. De voorzitter van de Prinsenkeuzecommissie heeft veel vertrouwen in het nieuwe trio. "Ze zijn enthousiast en ik weet zeker dat het met deze drie aan het roer een super carnaval wordt."

Wie wordt het?
Maar wie wordt het dit jaar? "Geen haar op mijn hoofd dat ik dat ga vertellen. Maarrrrrr, ik heb in Veghel horen zingen dat het om een goed gebouwde prins gaat", zegt Marco cryptisch. Hij lacht. "Zal ik het nog wat moeilijker maken? Zes is een mooi getal, maar vijf is ook heel gezellig."

Geruchtenstroom
De geruchtenstroom is inmiddels in volle gang. Iets wat Marco ieder jaar tot tevredenheid stemt. "Dat is toch keileuk? Iedereen speelt ook mee. Er wordt druk gespeculeerd en de spanning neemt toe. De Veghelaren die worden genoemd als Prins spelen ook mee. Ze doen mysterieus of houden zich afzijdig. Ik stel dat echt op prijs", besluit Marco.

Kaartverkoop
De Hofzittingen zijn op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 november in de Koekbouw op de CHV Noordkade in Veghel. Kaarten kosten voor donderdag 15 euro en voor vrijdag 20 euro (zaterdag is uitverkocht) en zijn te bestellen bij Yvonne Wierenga: 0413-310117. Er zijn ook nog kaarten te koop bij Outfit, Hoogstraat 2 in Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant