Woningbouwontwikkeling in Keldonk

Wonen 451 keer gelezen

KELDONK | Eigenaren van grondpercelen in Keldonk waarop woningbouw volgens de gemeente Meierijstad op korte termijn voorstelbaar is, kunnen binnenkort benaderd worden door de gemeente. Het gaat om grondeigenaren die in het verleden al aangegeven hebben de mogelijkheden voor woningbouw op hun locatie te willen onderzoeken.

De gemeente wil nu van hen weten of ze mee willen werken aan een onderzoek om de specifieke woonwens voor de kern Keldonk op dat perceel snel mogelijk te maken. Geïnteresseerde grondeigenaren krijgen vervolgens twee maanden de tijd om een schetsplan in te dienen dat voldoet aan een programma van eisen. De gemeente beoordeelt uiteindelijk welk plan doorgang kan vinden. Snelheid waarmee daadwerkelijke bouw mogelijk is, wordt een belangrijk criterium bij de beoordeling van de verschillende plannen. Keldonk is als eerste kern aan de beurt, eenzelfde aanpak is voorzien voor de andere kleine kernen in Meierijstad. In Keldonk is de woningvraag, binnen nu en vijf jaar, in omvang redelijk beperkt. Daarom wordt nu aan één plan de mogelijkheid gegeven om met voorrang tot ontwikkeling te komen. Met dit sturingsinstrument wil de gemeente stagnatie door concurrentie voorkomen.

Woningbehoefte
Deze stap is een onderdeel van het project herijking woningbehoefte. Eerder heeft het college van B&W aangegeven de focus te willen leggen op het daadwerkelijk realiseren van woningbouwplannen die beter aansluiten bij de huidige en toekomstige woningbehoefte, de zogenaamde herijking woningbehoefte. Een nieuwe werkwijze om die woningbehoefte in beeld te krijgen, is uitgeprobeerd in Keldonk en bleek succesvol. In alle kleine kernen hebben dorpsraden daarna in samenwerking met de gemeente, corporaties en makelaars woonwensenavonden belegd. Mensen met een concrete woningbehoefte in de komende vijf jaar zijn gevraagd die wens toe te komen lichten. Van die gelegenheid hebben veel mensen gebruik gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant