Dirk Delisse (links) en Joris van den Bergh (rechts) hebben iets nieuws bedacht.
Dirk Delisse (links) en Joris van den Bergh (rechts) hebben iets nieuws bedacht.
VIDEO

'Voorkom een ramp en spoor gewapende psychopaat op'

  •   keer gelezen

ERP | Uitjesbazen Joris van den Bergh en Dirk Delisse, allebei woonachtig in Erp, hebben weer iets nieuws bedacht. In samenwerking met www.escaperoom-events.nl organiseren ze het NK Escape Rooms. "Het wordt dé Escape Experience van 2019", belooft Joris.

Met een deelnemersveld van naar verwachting zo'n 500 teams is er veel animo voor het initiatief van de Erpse Uitjesbazen. Het overtreft Joris' verwachtingen. "We hadden van tevoren ingezet op 400 teams. 500 was voor ons het droomscenario." Opvallend genoeg doen er maar weinig teams uit Meierijstad mee. Joris vervolgt: "Dirk en ik vinden dat jammer. We hopen dat er nog een paar gezellige Brabantse teams zich inschrijven en dan het liefste uit onze gemeente."

Break-even
Het idee om het NK Escape Rooms te houden, ontstond vlak na de zomervakantie. Dirk legt uit hoe: "Uitjesbazen biedt tien verschillende Escape Rooms aan op locatie. De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan. We vinden dat we klaar zijn voor een dergelijk evenement." Veel geld gaan de heren er niet aan verdienen. Ze hopen break-even te spelen. Joris vult aan: "Het is vooral leuk om te doen en het levert natuurlijk goede reclame op voor Uitjesbazen."

Gewapende psychopaat
De rode draad tijdens het NK Escape Rooms vormt een mogelijk gewapende psychopaat die net over de grens in Duitsland is ontsnapt uit een geheime ondergrondse martelgevangenis. Een nog anonieme bron heeft de Nederlandse geheime dienst gealarmeerd. "Mede door zijn obsessie voor de Eerste Wereldoorlog en als kopstuk van een terroristisch netwerk is de psychopaat gevangengezet in deze zwaarbeveiligde gevangenis. Het gerucht gaat dat hij een zeer gedetailleerd plan heeft om een nieuwe Wereldoorlog te ontketenen. Het is aan de deelnemers om deze psychopaat zo snel mogelijk op te sporen en een desastreuze ramp te voorkomen", legt Joris uit.

Het avontuur past goed in deze tijd, want de deelnemers moeten gebruik maken van verschillende social media-kanalen. Daar kunnen ze bruikbare tips opdoen over de verblijfslocatie van de psychopaat. Op 7 januari start de zoektocht. De teams geven zelf aan wanneer ze de eerste drie rondes willen spelen. De grote finale staat gepland op 2 maart. De hoofdprijs is een reis voor het gehele team van drie dagen naar Boedapest inclusief deelname aan twee escape rooms.

'Beleving' 
Alle deelnemers spelen sowieso drie rondes. "Het is een beleving die ook voor onervaren escape experts haalbaar is. Laat je meeslepen door het avontuur, in de auto, in een verlaten pand en door ons geheime pakketje wat je tegelijk kunt openen met een wijntje. Het wordt een spectaculair kampioenschap wat twee maanden gaat duren", zegt Dirk.
Na drie rondes vindt er een schifting plaats. 72 teams krijgen de coördinaten door van een kasteel waar de finale wordt gespeeld. Joris: "De finale duurt vier uur en bestaat uit 32 kamers van hoog niveau. We zoeken natuurlijk wel een terechte Nederlands Kampioen dus vals spelen zit er niet in. In iedere kamer zit een jurylid. Het moet de gaafste Escape Room worden die je ooit hebt gespeeld."

Inschrijven kan via www.nk-escaperooms.nl. De kosten bedragen 47.50 euro per persoon. Een team mag bestaan uit maximaal vijf spelers. Stadskrant Veghel geeft in samenwerking met www.uitjesbazen.nl een wildcard weg. Check onze Facebookpagina!

Meer berichten