De kerst-/wensboom.
De kerst-/wensboom. (Foto: )

Unieke sociaal maatschappelijke actie bij Dagbesteding Ons Plekske

  •   keer gelezen

VINKEL | Dagbesteding Ons Plekske in Vinkel geeft vandaag met het ontsteken van een grote kerst-/wensboom het startsein voor een unieke actie. Het gaat om een sociaal maatschappelijk project waar ze heel Vinkel en omstreken bij willen betrekken. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Hartekind.

Het feestelijke startsein van de actie zal worden gegeven door Jos van der Sande, huisarts in Vinkel. Daarnaast zijn de basisschool en de sterk bij de stichting betrokken heer en mevrouw van de Ven uit Vinkel aanwezig. De boom van ruim vijf meter hoog staat voor de boerderij van dagbesteding Ons Plekske en is gemaakt van sloop en afvalmaterialen met als piek een groot roodgekleurd hart.

Actie
Stichting Hartekind is gevestigd in Zaandam en is het enige goede doel In Nederland dat zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Dagbesteding Ons Plekske, onder leiding van Luuk Broos, heeft een actie bedacht en gaat daar een groots gebeuren van maken met als doel veel geld op te halen voor Stichting Hartekind. De actie loopt door tot maart 2019 en iedereen van jong tot oud kan aan deze actie meewerken en deelnemen. Het is bedoeling dat de ruim vijf meter hoge kerst/wensboom vol komt te hangen met van allerlei verschillende materialen gemaakte hartjes met hartenwensen, kerst- en nieuwjaarswensen. Bij dagbesteding Ons Plekske zijn ze al begonnen met het maken van wenshartjes welke tegen een vrijwillige donatie voor Stichting Hartekind en voorzien van een persoonlijke wens in de boom kunnen worden gehangen. Donaties kunnen worden gedaan op NL 93 RABO 0303 0805 07 onder vermelding van Stichting Hartekind.

Meer berichten