Geïnteresseerden bezoeken het informatiecentrum gelegen op het oude ziekenhuisterrein.
Geïnteresseerden bezoeken het informatiecentrum gelegen op het oude ziekenhuisterrein.
VIDEO

'De Veghelaar mag best wat trotser zijn op haar eigen dorp'

Wonen 1.208 keer gelezen

VEGHEL | Het oude ziekenhuis moet uiteindelijk plaats maken voor 49 grondgebonden koopwoningen opgedeeld in 12 rij- en hoekwoningen, 26 twee-onder-een-kapwoningen en 11 vrijstaande woningen. De woningen in de Gasthuisstraat krijgen de uitstraling van huizen uit de jaren 30'. De huizen in de Burgemeester de Kuijperlaan en de Verlengde Meester de Coothstraat krijgen een jaren 50' uitstraling. "Het past perfect in het straatbeeld. Het gaat echt mooi worden. Deze locatie verdient mooie huizen", vindt Coen. Daarnaast verrijzen er in totaal ongeveer 62 zorgappartementen, waarvan 16 koop.

Sloophamer
"Dat de sloophamer pas eind april het gebouw in gaat, is volgens planning. Het is zo plat. Binnen twee à drie maanden is het sloopproces afgerond", hoopt Coen. Alleen onvoorziene omstandigheden kunnen nog roet in het eten gooien. "Als ze ineens een bom tegenkomen, ja dan wordt het lastig. Maar tot op heden verloopt alles op schema."

Rondje Veghel
De verkoop van de verschillende woningen stemt Coen tot tevredenheid. "De prognose is goed. De rijwoningen waren binnen tien dagen allemaal gereserveerd. Daar zitten mensen tussen uit Breda, Eindhoven en Uden. Zij komen allemaal op het mooiste plekje van Veghel te wonen", lacht Coen. Deze kopers hebben er al een rondje Veghel opzitten, weet hij. "Ze zijn heel positief over Veghel. De Markt vinden ze prachtig en in het centrum kunnen ze bijna alles kopen wat ze nodig hebben. De Noorkade vonden ze absurd mooi." Daar zit geen negatief woord tussen. "Precies, de Veghelaar mag best wat trotser zijn op haar eigen dorp", vindt Coen.

Meer informatie op: www.kloosterkwartierveghel.nl.

Geïnteresseerden bezoeken het informatiecentrum gelegen op het oude ziekenhuisterrein.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant