Afbeelding

Is het oplaten van ballonnen binnenkort verboden?

Opmerkelijk 883 keer gelezen

VEGHEL | Als het aan het college van B en W ligt is het oplaten van ballonnen binnenkort verleden tijd. Het college wil dit tijdens evenementen verbieden.

In de nieuwe nota evenementenbeleid staat dat de gemeente het oplaten van ballonnen wil verbieden. Het behoort tot de top tien van plastic afval. "De gemeente Meierijstad hecht veel waarde aan het duurzaam opzetten van evenementen. Het oplaten van ballonnen hoort daar volgens ons niet meer bij. Wat voegt het oplaten van ballonnen toe aan een evenement? Het levert rotzooi op en daarom willen we het verbieden", aldus wethouder Harry van Rooijen.
De Tweede Kamer nam in 2014 al een motie aan van Partij voor de Dieren. De politieke partij riep gemeenten actief op om het oplaten van ballonnen te ontmoedigen. De partij vindt het afval dat de ballonnen na hun vlucht uiteindelijk achterlaten ongewenst, omdat het 'bijdraagt aan de plastic soep', zoals in de motie staat.

Evenementenbeleid
De gemeenteraad neem in december een besluit over de kaderstellende nota 'Naar een evenementenbeleid Meierijstad 2019-2022' met hierin in de visie op evenementen. De ballonnenkwestie is opgenomen in de nota.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant