Afbeelding

Ruzie eindigt in dodelijke steekpartij: 'Te vroeg om iets te zeggen over de aanleiding'

Politie 5.764 keer gelezen

VEGHEL | Een ruzie in een woning aan de Dahliastraat in Veghel is dinsdagmiddag, 20 november, compleet uit de hand gelopen en eindigde in een dodelijke steekpartij. Een man overleed op straat aan zijn verwondingen. Een 24-jarige medebewoner raakte ook gewond. Hij werd gisteren in het ziekenhuis aangehouden als verdachte. "Hij mocht woensdagochtend het ziekenhuis verlaten en zit nu vast op het politiebureau. We doen onderzoek naar zijn betrokkenheid bij het incident", aldus de politie. 

De politie heeft sterk het vermoeden dat het slachtoffer de bewoner van de betreffende woning aan de Dahliastraat is, echter de identiteit moet nog officieel worden vastgesteld. De politie vermoedt dat er drie mannen aanwezig waren in de woning. De verdachte is dinsdagavond aangehouden in het ziekenhuis. De politie wil nog niks zeggen over het slachtoffer. "Voordat de identiteit naar buiten wordt gebracht, willen we natuurlijk eerst de familie in kennis stellen", zo laat een woordvoerder weten. 

Uitgebreid onderzoek 
Woensdag vond het sporenonderzoek in de woning plaats. De politie hoopt zo duidelijkheid te krijgen van wat zich in de woning heeft afgespeeld. Dit onderzoek is nog bezig. "Op dit moment is het nog te vroeg om iets te zeggen over de aanleiding van de steekpartij. Het onderzoek is in volle gang en rechercheurs zijn volop bezig met het verkrijgen van informatie en het inventariseren en analyseren van deze gegevens. Ook de achtergronden van beide mannen worden tegen het licht gehouden en we gaan met familie en bekenden uit hun omgeving in gesprek", aldus de politie. 

'Heel triest incident' 
Burgemeester Kees van Rooij is uiteraard op de hoogte van de situatie. "Het is een heel triest incident. Het onderzoek ligt bij de politie. Wij helpen waar we kunnen en wanneer gewenst." Er worden geen maatregelen genomen in het gebied waar de steekpartij plaatsvond. "Het is een incident en daarom ondernemen wij als gemeente op dit moment geen specifieke acties. We volgen het onderzoek natuurlijk wel op de voet", aldus Van Rooij.

Wie weet meer?
De politie zoekt getuigen. Alle informatie is welkom op 0900-8844. Anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via: www.meldmisdaadanoniem.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant