Niels Sterken (L) en Nikky van Eijk (R) zijn de drijvende krachten achter Planet Love.
Niels Sterken (L) en Nikky van Eijk (R) zijn de drijvende krachten achter Planet Love.

Planet Love moet muzikale reis worden: 'Lekker avondje knallen'

Algemeen 1.006 keer gelezen

VEGHEL | Na een jaartje sabbatical keert Planet Love terug. Op zaterdag 8 december organiseren Nikky van Eijk en Niels Sterken een nieuwe editie van het succesvolle techno feest. De Podiumzaal op de Noordkade wordt dan overgenomen door dj's Doka en Mirella Kroes en vj Rot8ion. "We keren terug naar onze basis", aldus de organisatie

De voorgaande edities werden onder de vlag van het Poppodium gehouden. Dat ging echter ter ziele en dus moesten Nikky en Niels een stichting oprichten. "Daar hebben we rustig onze tijd voor genomen. Samen met Sebastiaan Beks van de Noordkade hebben we een plan gemaakt. Op 8 december zijn we terug met iets anders dan dat men van ons gewend is." Werd er voorheen gekozen voor meerdere dj's met een grote headliner nu slaan de heren een andere weg in. "Voor ons zijn Doka en Mirella Kroes grote namen, voor het grote publiek zijn ze misschien wat minder bekend. Toch hebben ze in binnen- en buitenland al bewezen dat ze muzikaal van enorm hoge kwaliteit zijn. Het is techno voor de echte kenners", legt Niels uit. Samen met Nikky zag hij het tweetal draaien op een paar feesten. Ze besloten om beide dj's binnen te halen voor de volgende Planet Love.

Mirella Kroes.

Niels vervolgt: "Ze vielen meteen op. We waren allebei geraakt door de muziek. Het is een beetje donkere en mysterieuze techno." Nikky vult aan: "Het is echt onze muziek. Lekker underground. Het zijn overigens ook vrienden. Ze voelen elkaar perfect aan. Op Planet Love #5 draaien ze drie uur back to back. Heel gaaf." Rot8ion is verantwoordelijk voor de visuals. Er komen bollen te hangen in de zaal en daar worden dan 3D-effecten op geprojecteerd.

Doka.

Hobby
De keuze om geen super grote naam toe te voegen aan de line-up is volgens Nikky een bewuste. "In het begin ben je vooral bezig met publiek naar je feest krijgen. Je wil dat er mensen komen. Nu keren we echt terug naar onze basis. Naar wat wij cool vinden. Planet Love kiest tijdens deze editie echt voor de muziek." Het is ook niet de bedoeling dat Nikky of Niels er rijk van wordt. Niels: "Het is puur hobby. We willen het publiek en onze achterban wat nieuws laten horen. Het moet een muzikale reis worden, een bijzondere beleving."

Tijdens eerdere edities ging het al goed los.

'Maak kennis met techno'
Tickets kosten 15 euro. Dat is volgens de organisatie een redelijk prijs voor een dergelijk evenement. "Er kunnen maximaal 500 bezoekers binnen. Dat is best veel, maar we zien wel hoeveel er komen. Het is altijd even afwachten en toch ook best spannend", geeft Niels toe. Nikky vertelt dat ze hopen dat Planet Love vanaf volgend jaar twee keer per jaar wordt gehouden. "Een editie voor de zomer en een erna. Daarnaast blijven we op verschillende festivals onze eigen stage hosten. Dat gaat prima. Er borrelen verder nog allerlei andere plannen. Maar eerst deze Planet Love editie. Het wordt een lekker avondje knallen op een toffe locatie met vette muziek en visuals", besluiten beide heren. Kaarten kunnen online worden besteld via de Facebookpagina van Planet Love of via de website: www.planet-love.nl/.

Stadskrant Veghel en Planet Love geven 3x2 vrijkaartjes weg. Surf naar www.facebook.com/stadskrantveghel voor meer info.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Niels Sterken (L) en Nikky van Eijk (R) zijn de drijvende krachten achter Planet Love.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant