Sneeuwpop klaar voor volgende stap: 'Zowel zaal als café is open' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Milou van den Hurk en Eva Verhagen zitten allebei in de organisatie van Sneeuwpop.
Milou van den Hurk en Eva Verhagen zitten allebei in de organisatie van Sneeuwpop.

Sneeuwpop klaar voor volgende stap: 'Zowel zaal als café is open'

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Sneeuwpop in Zijtaart wordt dit jaar op zaterdag 8 december voor de vijfde keer gehouden. De geschiedenis van het feest gaat echter terug tot 1988 toen Jong Nederland voor het eerst een soortgelijk feest organiseerde. Eva Verhagen van Jong Nederland is medeverantwoordelijk voor de organisatie van het feest in Café-Zaal Kleijngeld. "De zaal en het café zijn allebei geopend", vertelt ze.

Door: Ties van Dooren.

Samen met Milou van den Hurk en nog een hoop andere leden van Jong Nederland Zijtaart zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. Eva vertelt dat er twee dj's komen draaien. "Dj Kevin maakt er ieder jaar weer een feestje van. We hebben ook weer een gastoptreden. Flabbergasted zet tussen 23.30 uur tot 00.30 uur de tent op zijn kop." Over feestgehalte maken beide dames zich geen zorgen. Milou vult aan: "Afgelopen jaar hadden we zo'n 360 bezoekers. We hopen dit te overtreffen."

Nieuw
In tegenstelling tot eerdere edities zijn zowel de zaal als het café geopend. Eva: "Dat is nieuw. In de kroeg hopen we de oudere garde te mogen begroeten. Je probeert steeds weer iets nieuws te doen. Voor mij is dit de vierde keer als leiding. Het blijft onwijs leuk om te doen." De ervaring van het organiseren van Sneeuwpop (voorheen top 100) wordt van leiding op leiding doorgegeven.

Milou van den Hurk en Eva Verhagen zitten allebei in de organisatie van Sneeuwpop. 

Een van de grote publiekstrekkers is de borrelbar. "Daar kunnen alleen borrels worden besteld. Omdat dit de vijfde editie van Sneeuwpop is, krijgt iedereen die vijf shotjes besteld een kleinigheidje. De borrelbar loopt altijd als een tierelier", zegt Eva enthousiast.

Jong Nederland
Het feest is gratis toegankelijk. Een muntje kost 2.10 euro. Het opgehaalde geld gaat naar Jong Nederland. "Dat geld hebben we nodig om activiteiten zoals het zomerkamp, toernooien en clubavonden te organiseren. Daarnaast is het leuk om Sneeuwpop te organiseren. Het zorgt voor reuring in Zijtaart, want er komen ook een hoop bezoekers van buitenaf", vertelt Eva. Op het tappen van bier na is de hele organisatie in handen van Jong Nederland. "Van opbouwen en afbreken tot het bemannen van de bewaakte garderobe. We doen alles zelf. Het wordt een hartstikke leuk feestje voor jong en oud", belooft Milou.

Sneeuwpop begint om 21.00 uur en duurt tot 02.00 uur. De entree is gratis.

Meer berichten