Doelman Niek Opheij van Boerdonk blijft de situatie meester
Doelman Niek Opheij van Boerdonk blijft de situatie meester Foto Peter Kuijpers
+audio

VOW haalt uit in derby met Boerdonk

Voetbal 1.361 keer gelezen

Voor hogeschoolvoetbal was een verblijf op De Vonders vanmiddag zinloos. Wel veel passie en strijd met een leuk score verloop. Bart van Laar (33) was weer eens belangrijk. Met vier treffers zette de Zijtaartse nestor weer eens zijn handtekening onder het duel, maar dat mocht ook VOW-doelman Bram Jonkers met gedegen keeperswerk.

Door: Peter Kuijpers

Er was veel afgelast in de regio, maar het hoofdveld van VOW lag er prima bij. VOW is met trainer Jordy van Boxtel bezig aan een goede serie. Na de desastreuze wedstrijd bij Keldonk heeft de ploeg zich hervat en strooit bijna louter met driepunters. Van Boxtel kreeg voor het duel nog met een tegenslag te maken omdat Bart van den Oever bleek niet te kunnen starten. Toen ook nog Siep Verweij het na 20 minuten voor gezien hield werd de spoeling erg dun. Toch begon VOW prima en creëerde zich kansen via Bart van de Laar en Tim van der Heijden. Boerdonk kwam er aanvankelijk niet aan te pas en dat uitte zich dat het team pas in de 28e minuut de eerste corner kreeg te nemen. In de 40e minuut viel de verdiende 1-0 door Van de Laar die fraai in de verre hoek krulde.

Onverbiddelijk
Echter nog in de euforie van die treffer kwam Boerdonk weer langszij. Treuzelen van Van de laar bracht een snelle Boerdonkse omschakeling. Was het de bal of werd de speler van Boerdonk gehaakt dat was na afloopt het borrelvraagstuk in de kantine. Scheidsrechter Dennis Clijsen was overtuigd en wees naar de stip. Roy Neuteboom was van elf meter onverbiddelijk en bracht Boerdonk naast VOW. Of dat nog niet erg genoeg was gingen de geel-zwarten, voordat ze zich konden laven aan de Zijtaartse thee, ook nog eens met voorsprong van het veld af. Tim van Alphen stond aan het einde van een Boerdonkse aanval over links en bepaalde de 1-2 ruststand.

Paal
Na rust werd het al snel duidelijk wat de Zijtaartse plannen waren. Amper twee minuten naar de aftrap werkte Van de Laar de gelijkmaker binnen. En acht minuten later was het Pim van Riel die een voorzet van Sander Vos achter Boerdonk doelman Niek Opheij werkte: 3-2. Dat dit nog lang niet het einde was van bleek al snel bij de 4-2 van Bart van de Laar. Inmiddels was Tom van den Oever Stan van der Heijden komen vervangen waar bij Boerdonk Axel van Overdijk de plaats in nam van Tim van Alphen. Jop Vermeulen ramde ondertussen de bal op de VOW paal, waar de score uitbleef. Pim van Riel mocht in een leeg doel scoren waar het laatste woord was voor Van de Laar met zijn vierde van die middag en tevens tekende voor het slotakkoord.

VOW: Bram  Jonkers, Bas van Bakel, Stan van der Linden, Siep Verweij (20. Mark van de Crommert), Pim van Riel, Sander Vos, Stan van der Heijden (Tom van den Oever), Pelle Vissers, Rick van der Linden, Bart van de Laar, Guus van de Crommert

Boerdonk: Niek Opheij, Julian van de Vossenberg, Thijs Meulensteen, Luke van der Doelen, Joey van de Vossenberg, Daan Dortmans, Tim van Alphen (78. Axel van Overdijk), Roy Neuteboom, Jop Vermeulen, Erik van den Berg, Stan Hendriks (63. Danny van der Velden.)

Gesprek Peter Kuijpers na afloop met Bart van de Laar en trainer Johan Strouken van Boerdonk