Afbeelding

Ondermijning… uw ogen en oren zijn nodig!

Column 1.204 keer gelezen

Burgemeester van Meierijstad,
K. van Rooij:

Georganiseerde criminaliteit leidt steeds vaker tot ondermijning: de verwevenheid van de onder- en de bovenwereld.

Ondermijning gaat over de schaduwwereld aan de achterkant van het gereguleerde Nederland. Een wereld die crimineel van aard is, maar sociaal is ingebed in wijken en die buiten de greep en vaak buiten het zicht van overheden valt. Het is een wereld waar sterke sociale relaties zijn en er gezorgd wordt voor de zwakkeren. Maar intussen wordt daar veel geld verdiend, zo nodig door omkoping, intimidatie of geweld.

Ook in Meierijstad heb ik als burgemeester te maken met ondermijning…. vastgoedfraude, witwassen, mensenhandel, synthetische drugs en milieucriminaliteit. Zo is er een grote hennepkwekerij in Schijndel aangetroffen en zijn er onlangs acht mannen aangehouden zonder identiteitspapieren.

De gemeente heeft een cruciale rol om ondermijning aan te pakken in samenwerking met het Openbaar Ministerie, Politie en Belastingdienst. Maar ook uw hulp heb ik hard nodig! Bedrijven, inwoners, verenigingen en instellingen zijn namelijk de ogen en oren voor de overheid.

Bent u zich als ondernemer ervan bewust dat ondermijnende criminaliteit ook in Meierijstad voorkomt? En weet u goed met wie u zaken doet? Als het te mooi is om waar te zijn…is het dat ook vaak.

Ondermijning….helaas ook in Meierijstad.

Met z'n allen zien we meer!



Burgemeester van Meierijstad, K. van Rooij.

Deze column verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant