Big Band BBF was de initiatiefnemer van het kerstconcert A Wishful X-mas (Foto: Arthur Pfaff).
Big Band BBF was de initiatiefnemer van het kerstconcert A Wishful X-mas (Foto: Arthur Pfaff).

Oude tijden herleven tijdens bijzonder concert: 'Er komt een vervolg'

Algemeen 1.561 keer gelezen

VEGHEL | Het kerstconcert A Wishful X-mas van Big Band BBF in de Blauwe Kei trok vorig week maandag, dinsdag en zondag volle zalen. De Blauwe Kei op de Noordkade zat drie avonden vol met ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers uit Veghel en omstreken. "In totaal hebben 1500 mensen de concerten bezocht", aldus Marc van Kessel, dirigent van initiatiefnemer BBF.

Samen met Esther de Bie (ONS Welzijn) zit Marc nog na te genieten. De dirigent blikt terug op drie succesvolle optredens. "Het was een gelikte show. We hebben er alles uitgehaald wat erin zat." De concerten zijn mogelijk gemaakt door de Jumbo en de organisatie was mede in handen van ONS welzijn met inzet van vele vrijwilligers. Esther vult aan: "Een bont gezelschap met hulp van alle kanten, waaronder ook de jongeren van M25 en leerlingen van ROC de Leijgraaf (afdeling Zorg en Welzijn). Ik ben heel blij met het verloop van de drie concerten."

Esther vertelt dat er sprake was van een bijzondere samenwerking. Ze somt op wie er allemaal bij betrokken waren: "Het van Coothhuis, De Zonnebloem afdeling Veghel, Het Leijhuis Veghel samen met ROC de Leijgraaf (leerlingen Zorg en Welzijn), Hulpdienst Diakonie, de jongeren van M25, Stichting Met je hart Veghel, het Rode Kruis, Amaliazorg en Brabantzorg. De mannen van SIEMei regelden het verkeer."

Mantelzorgers
Naast de ouderen, woonachtig in een verzorgings- of verpleeghuis, als ook de thuiswonende ouderen waren dit keer ook hun mantelzorgers en de vrijwilligers welkom. "Zo konden ze samen genieten van een mooie show. En genoten dat hebben ze", zegt Esther. Marc knikt instemmend: "Het optreden bestond uit een mooie mix van groteske Big Band producties, afgewisseld met meezingers. Uiteraard in de kerstsfeer." BBF kreeg hulp van The Triolettes en zanger Florens Eykemans. "Het leek wel James Last met The Star Sisters. Zo mooi en bijzonder. Oude herinneringen herleven", vertelde een van bezoekers na afloop van het optreden.

Tweede editie
Van het concert is een cd-opname gemaakt. De bezoekers krijgen deze voor de feestdagen thuisbezorgd. Of er een volgend jaar een vervolg komt? Marc is heel duidelijk. "De reacties die we kregen, waren positief en mooi. Er komt volgend jaar een tweede editie. Het was zo gaaf om te doen. Ik beloof dat er een vervolg komt", besluit hij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant