Area kan na deal met de gemeente gaan bouwen.
Area kan na deal met de gemeente gaan bouwen.

Area bouwt sociale huurwoningen en koopwoningen in Veghel

Wonen 1.384 keer gelezen

VEGHEL | Jan van Vucht, directeur van Area, en wethouder Eric van den Bogaard hebben op donderdag 20 december een contract ondertekend dat de bouw van zeventien huizen mogelijk maakt. De sociale huurwoningen komen in buurtschap De Kloostertuinen in Veghels-Buiten en staan gepland voor eind 2019. Ook worden er tientallen koopwoningen gebouwd.

Het is inmiddels al het vijfde plan waar Area sociale huurwoningen bouwt in Veghels Buiten. Eerder werden sociale huurwoningen gebouwd in Erfbuurtschap Barbarahoeve en in drie andere delen van buurtschap De Kloostertuinen. De komende jaren komen er op nog meer plekken in Veghels Buiten sociale huurwoningen.

Ook tientallen nieuwe koopwoningen
Voor het eind van het jaar worden ook contracten getekend met ontwikkelaars Cedrus Vastgoed en Earth & Eternity. In een drietal Erfbuurtschappen in Veghels Buiten bouwen deze ontwikkelaars in totaal 43 huizen in meerdere typen en prijsklassen. Meer informatie over deze huizen is te vinden op www.veghelsbuiten.nl.
De VOF Veghels Buiten start eind 2019 met de bouw van de eerste fase van 68 woningen in buurtschap Het Gehucht. Ook daarvoor werd op donderdag 20 december een contract getekend. Eric van den Bogaard is blij met de ondertekening van de contracten: "Hiermee zetten we weer mooie stappen in Veghels Buiten. Er zit flinke vaart in. Dat is fijn, want er is ook veel behoefte aan betaalbare huur- en koopwoningen in onze gemeente. Ik vind Veghels Buiten een erg mooie plek om te wonen. Lekker landelijk en toch overal dichtbij. Prachtig toch", aldus de wethouder. 

Area kan na deal met de gemeente gaan bouwen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant